Glasmie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Edoderoobot (overleg | bijdragen)
dp WATER -> water(stof), Replaced: waterwater
Takeaway (overleg | bijdragen)
k Titel van Mihoen gewijzigd in Glasmie: artikel behandelde glasmie en niet mihoen.
(geen verschil)

Versie van 22 feb 2009 08:27

Mihoen zijn rijstnoedels, die vaak gebruikt worden in de Chinese keuken. In de landen rondom China worden de noedels ook gebruikt, zij het soms in hun eigen variatie.

Mihoen zijn witte, zeer dunne, sliertjes gemaakt van zetmeel. Voor gebruik wordt de grote droge bos, waarin mihoen wordt geleverd, in kortere stukjes geknepen. Dit gaat gemakkelijk met de handen. Daarna wordt de mihoen gedurende ongeveer 1 minuut in kokend water gelegd, waarna ze afgegoten kan worden en opgediend.

Buiten China

Japchae

Maleisië

In Maleisië wordt mihoen tanghoon genoemd.

Korea

De Koreaanse keuken gebruikt noedels gemaakt van zoete aardappelmeel. Deze noedels worden dang myeon (당면) genoemd. Ze worden onder meer gebruikt voor het bereiden van japchae, maar ook als versiering van hoe gerechten.

Japan

In de Japanse keuken staan deze noedels bekend als harusame (春雨), wat letterlijk "lenteregen" betekent. net als de Koreaanse noedels worden ze niet gemaakt van zetmeel, maar meestal van aardappelmeel.

Vietnam

In Vietnam staan deze noedels bekend als bún tàu of bún tào.

De Filipijnen

Op de Filipijnse eilanden worden deze noedels sotanghon genoemd, naar een populair gerecht met deze naam waarin de noedels bereidt worden met kip. De noedels worden vaak verward met rijstvermicelli welke bihon genoemd worden.

Thailand

In de Thaise keuken staan deze noedels bekend onder de naam woon sen (วุ้นเส้น).