Prins Frederikkazerne: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KnupperMans (overleg | bijdragen)
hoe minder tekens hoe beter
KnupperMans (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Prins Frederikkazerne''' gelegen op de Amelandsdwinger van de [[Leeuwarden-Binnenstad|Leeuwarder binnenstad]], werd in [[1863]] aan de oostzijde van de oude binnenstad gebouwd. Het is een vierkant gebouw opgetrokken in rode en gele baksteen. Nadat [[Defensie van Nederland|Defensie]] het gebouw verlaten had is in [[1981]] begonnen met de verbouwing. In het complex zijn 197 woningen tot stand gekomen voor één- en tweepersoonshuishoudens, woongroepen en mindervaliden. De kazerne is van buiten zoveel mogelijk in de oude staat gelaten, met iets meer glas in de pui. Van binnen zijn de gangen en trappen met rood en blauw opgevrolijkt. Momenteel wonen er in de kazerne voornamelijk studenten.
De '''Prins Frederik[[kazerne]]''' gelegen op de Amelandsdwinger van de [[Leeuwarden-Binnenstad|Leeuwarder binnenstad]], werd in [[1863]] aan de oostzijde van de oude binnenstad gebouwd. Het is een vierkant gebouw opgetrokken in rode en gele baksteen. Nadat [[Defensie van Nederland|Defensie]] het gebouw verlaten had is in [[1981]] begonnen met de verbouwing. In het complex zijn 197 woningen tot stand gekomen voor één- en tweepersoonshuishoudens, woongroepen en mindervaliden. De kazerne is van buiten zoveel mogelijk in de oude staat gelaten, met iets meer glas in de pui. Van binnen zijn de gangen en trappen met rood en blauw opgevrolijkt. Momenteel wonen er in de kazerne voornamelijk studenten.


== Geschiedenis ==
== Geschiedenis ==

Versie van 22 feb 2010 22:45

De Prins Frederikkazerne gelegen op de Amelandsdwinger van de Leeuwarder binnenstad, werd in 1863 aan de oostzijde van de oude binnenstad gebouwd. Het is een vierkant gebouw opgetrokken in rode en gele baksteen. Nadat Defensie het gebouw verlaten had is in 1981 begonnen met de verbouwing. In het complex zijn 197 woningen tot stand gekomen voor één- en tweepersoonshuishoudens, woongroepen en mindervaliden. De kazerne is van buiten zoveel mogelijk in de oude staat gelaten, met iets meer glas in de pui. Van binnen zijn de gangen en trappen met rood en blauw opgevrolijkt. Momenteel wonen er in de kazerne voornamelijk studenten.

Geschiedenis

Op donderdagavond 19 juni 1860 is het gebouw in vlammen opgegaan bij grote brand in Leeuwarden[1] [2]

Externe links