Welthauptstadt Germania: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(+cat)
k
'''Welthauptstadt Germania''' was de nieuwe naam voor [[Berlijn]] die [[Adolf Hitler|Hitler]] in gedachten had als de [[nazi]]'s de oorlog eenmaal gewonnen hadden. Germania moest de nieuwe, glorieuze hoofdstad van Europa worden. Grootschalige sloop van bestaande bebouwing moest ruimte scheppen voor twee enorme boulevards, die van oost naar west, respectievelijk van noord naar zuid door de stad zouden lopen. Deze twee boulevards zouden worden geflankeerd door grote gebouwen ter ere van de nazipartij, de [[Schutzstaffel|SS]] en andere gerelateerde organisaties. De twee assen zouden elkaar kruisen op de plaats van het huidige Russische oorlogsmonument aan de ''[[Straße des 17. Juni]]''.
 
Het centrum zou gevormd worden door een enorme overkoepelde hal, met een totale hoogte van 320 meter, de ''[[Soldatenhalle]]'' of ''Halle des Volkes'', die de [[Sint-Pietersbasiliek|Sint-Pieterskerk]] te [[Rome (stad)|Rome]] in het niet zou doen verzinken. In Germania zouden alle autowegen en spoorbanen samenkomen.
Het [[Nazi-Duitsland|Derde Rijk]], dat geheel Europa, Afrika en Azië zou omvatten (behalve in het begin de door Japan veroverde gebieden) zou doorkruist worden door een spoornetwerk van ''[[Breitspurbahn]]en'' met een spoorbreedte van maximaal 4 meter, waarover grote treinen de verbindingen tussen de bevolkingscentra zouden onderhouden. Wanneer de volgende generatie ''übermenschen'' de [[Verenigde Staten|VS]] en [[Japan]] hadden uitgeschakeld, zou Germania de ''Welthauptstadt'', de hoofdstad van de wereld, worden.
 
12.228

bewerkingen

Navigatiemenu