Mainstream (stroming): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
lf
Regel 1: Regel 1:
{{Zie artikel|voor het album van Lloyd Coyle, zie [[Mainstream (Lloyd Cole and the Commotions)]]}}
{{Zie artikel|voor het album van Lloyd Coyle, zie [[Mainstream (Lloyd Cole and the Commotions)]]}}
'''Mainstream''' (heersende stroming) is een term waarmee men activiteiten (bijvoorbeeld kunst- en muziekstromingen) aanduidt die voor een grote massa mensen interessant zijn en die ook overduidelijk aanwezig zijn in de [[Maatschappij (sociologie)|maatschappij]]. Door in te spelen op de vraag van de massa wordt op veilig gespeeld en worden risico's vermeden. Deze techniek wordt in het muziekjargon omschreven als ''[[Easy listening|middle of the road]]'' of [[fm-rock]]. Vaak wordt promotie voor dergelijke activiteiten ook door [[reclamebureau]]s gemaakt. Het is het tegenovergestelde van [[underground (stroming)|underground]].
'''Mainstream''' (heersende stroming) is een term waarmee men activiteiten (bijvoorbeeld kunst- en muziekstromingen) aanduidt die voor een grote massa mensen interessant zijn en die ook overduidelijk aanwezig zijn in de [[Maatschappij (sociologie)|maatschappij]]. Door in te spelen op de vraag van de massa wordt op veilig gespeeld en worden risico's vermeden. Deze techniek wordt in het muziekjargon omschreven als ''[[Easy listening|middle of the road]]'' of [[fm-rock]]. Vaak wordt promotie voor dergelijke activiteiten ook door [[reclamebureau]]s gemaakt. Het is het tegenovergestelde van [[Underground (cultuur)|underground]].


[[Categorie:Uitdrukking]]
[[Categorie:Uitdrukking]]

Versie van 29 dec 2011 07:23

voor het album van Lloyd Coyle, zie Mainstream (Lloyd Cole and the Commotions)

Mainstream (heersende stroming) is een term waarmee men activiteiten (bijvoorbeeld kunst- en muziekstromingen) aanduidt die voor een grote massa mensen interessant zijn en die ook overduidelijk aanwezig zijn in de maatschappij. Door in te spelen op de vraag van de massa wordt op veilig gespeeld en worden risico's vermeden. Deze techniek wordt in het muziekjargon omschreven als middle of the road of fm-rock. Vaak wordt promotie voor dergelijke activiteiten ook door reclamebureaus gemaakt. Het is het tegenovergestelde van underground.