Valve Corporation: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 15: Regel 15:
| website = http://www.valvesoftware.com/
| website = http://www.valvesoftware.com/
}}
}}
'''Valve Software Corporation''' is een [[software]]bedrijf (''gamestudio''), gericht op het maken van computerspellen, gevestigd in Bellevue, [[Washington (staat)|Washington]]. De oprichter is Gabe Newell die het bedrijf in 1996 oprichtte. Er zijn ongeveer 260 werknemers. Valve werd vooral bekend door het spel [[Half-Life]], dat miljoenen opbracht. Al gauw werd er bekend gemaakt dat er een vervolg kwam. Vooral Gabe Newell is bekend van Valve. Voor de distributie van haar games heeft het bedrijf het programma [[Steam (softwareplatform)|Steam]] ontwikkelt. Valve maakt enkel spellen voor [[Windows]] (PC), [[Xbox 360]] en [[PS3]]. Momenteel worden er door middel van het programma [[Steam (softwareplatform)|Steam]] ook spellen voor [[Apple Macintosh|Mac]] uitgebracht. Ter promotie was het spel [[Portal (computerspel)|Portal]] tijdelijk gratis te downloaden.
'''Valve Software Corporation''' is een [[software]]bedrijf (''gamestudio''), gericht op het maken van computerspellen, gevestigd in Bellevue, [[Washington (staat)|Washington]]. De oprichter is Gabe Newell die het bedrijf in 1996 oprichtte. Er zijn ongeveer 260 werknemers. Valve werd vooral bekend door het spel [[Half-Life]], dat miljoenen opbracht. Al gauw werd er bekend gemaakt dat er een vervolg kwam. Vooral Gabe Newell is bekend van Valve. Voor de distributie van haar games heeft het bedrijf het programma [[Steam (softwareplatform)|Steam]] ontwikkeld. Valve maakt enkel spellen voor [[Windows]] (PC), [[Xbox 360]] en [[PS3]]. Momenteel worden er door middel van het programma [[Steam (softwareplatform)|Steam]] ook spellen voor [[Apple Macintosh|Mac]] uitgebracht. Ter promotie was het spel [[Portal (computerspel)|Portal]] tijdelijk gratis te downloaden.


== Spellen ==
== Spellen ==

Versie van 4 jan 2012 16:36

Valve Software Corporation
Logo
Eigendom Private onderneming
Oprichting 1996
Oprichter(s) Gabe Newell
Mike Harrington
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor Bellevue, Washington,
Verenigde Staten
Werknemers 150
Producten Software/Games
Industrie Videospellen
Website www.valvesoftware.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Valve Software Corporation is een softwarebedrijf (gamestudio), gericht op het maken van computerspellen, gevestigd in Bellevue, Washington. De oprichter is Gabe Newell die het bedrijf in 1996 oprichtte. Er zijn ongeveer 260 werknemers. Valve werd vooral bekend door het spel Half-Life, dat miljoenen opbracht. Al gauw werd er bekend gemaakt dat er een vervolg kwam. Vooral Gabe Newell is bekend van Valve. Voor de distributie van haar games heeft het bedrijf het programma Steam ontwikkeld. Valve maakt enkel spellen voor Windows (PC), Xbox 360 en PS3. Momenteel worden er door middel van het programma Steam ook spellen voor Mac uitgebracht. Ter promotie was het spel Portal tijdelijk gratis te downloaden.

Spellen

Debuutgame

  • Half-Life (1998), deze game kreeg maar liefst 50 Game of the Year Awards.[bron?]

Andere producties van Valve

Gerucht

Zie de categorie Valve Software van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.