Styrian Spirit: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Styrian Spirit''' (voluit ''Styrian Airways AG'') is een [[Oostenrijk]]se regionale [[luchtvaartmaatschappij]] die haar thuisbasis echter niet alleen in [[Oostenrijk]] maar ook in [[Slovenië]] heeft. Het hoofdkwartier staat in [[Unterpremstätten]] vlak bij [[Graz]] (Steiermark). Directeur is Ing. Otmar Lenz. Op 24 maart 2006 meldde de maatschappij faillissement aan.
'''Styrian Spirit''' (voluit ''Styrian Airways AG'') was een [[Oostenrijk]]se regionale [[luchtvaartmaatschappij]] die haar thuisbasis echter niet alleen in [[Oostenrijk]] maar ook in [[Slovenië]] had. Het hoofdkwartier stond in [[Unterpremstätten]] vlak bij [[Graz]] (Steiermark). Directeur was Ing. Otmar Lenz. Op 24 maart 2006 meldde de maatschappij faillissement aan.


In eerste instantie waren zakenreizigers de grootste doelgroep. Maar na het wegvallen van [[Ryanair]] uit [[Klagenfurt]] probeert men ook meer toeristen aan boord te krijgen.
In eerste instantie waren zakenreizigers de grootste doelgroep. Maar na het wegvallen van [[Ryanair]] uit [[Klagenfurt]] probeerde men ook meer toeristen aan boord te krijgen.


Styrian Spirit heeft alleen [[Canadair]]-Jets van [[Bombardier]] in dienst. Styrian Spirit vliegt vanuit [[Klagenfurt]], [[Graz]] en [[Salzburg (stad)|Salzburg]] naar [[Stuttgart]], [[Zürich (stad)|Zürich]], [[Krakau]], [[Parijs]], [[Maribor]], [[Rome (stad)|Rome]] en [[Berlijn]].
Styrian Spirit had alleen [[Canadair]]-Jets van [[Bombardier]] in dienst. Styrian Spirit vloog vanuit [[Klagenfurt]], [[Graz]] en [[Salzburg (stad)|Salzburg]] naar [[Stuttgart]], [[Zürich (stad)|Zürich]], [[Krakau]], [[Parijs]], [[Maribor]], [[Rome (stad)|Rome]] en [[Berlijn]].


== Vloot ==
== Vloot ==

Versie van 25 nov 2012 18:24

Styrian Spirit (voluit Styrian Airways AG) was een Oostenrijkse regionale luchtvaartmaatschappij die haar thuisbasis echter niet alleen in Oostenrijk maar ook in Slovenië had. Het hoofdkwartier stond in Unterpremstätten vlak bij Graz (Steiermark). Directeur was Ing. Otmar Lenz. Op 24 maart 2006 meldde de maatschappij faillissement aan.

In eerste instantie waren zakenreizigers de grootste doelgroep. Maar na het wegvallen van Ryanair uit Klagenfurt probeerde men ook meer toeristen aan boord te krijgen.

Styrian Spirit had alleen Canadair-Jets van Bombardier in dienst. Styrian Spirit vloog vanuit Klagenfurt, Graz en Salzburg naar Stuttgart, Zürich, Krakau, Parijs, Maribor, Rome en Berlijn.

Vloot

Bombardier CRJ-200 OE-LSD

Styrian Spirit had de volgende vliegtuigen in dienst:

Opvallend detail bij Styrian Spirit was dat deze maatschappij in bepaalde plaatsen onder plaatselijke namen vloog, zoals Salzburg Spirit en Slovenian Spirit. Het ging hier om de vliegtuigen met kenteken OE-LSE en OE-LSD.