Multimedia: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Wijzigingen door 83.80.145.143 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Malinka1)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Misbruikfilter: Kwebbelen
DeHallo iedereen iDe term '''multimedia''' wordt op verschillende manieren gebruikt.
 
# Voor [[computer]]toepassingen waarin verschillende [[pers (media)|media]] worden gebruikt. In deze context zijn media [[geluid]] (bijvoorbeeld [[muziek]] in een [[mp3]]- of [[MIDI]]-bestandsformaat), stilstaand (bijvoorbeeld [[foto]]'s) en bewegend (bijvoorbeeld [[Animatie (media)|animaties]] of [[video]]) beeld, andere informatie (bijvoorbeeldbeeldbeeld [[tekst]]), alsook invoermedia als [[Toetsenbord (computer)|toetsenbord]], [[aanraakscherm]], [[joystick]], [[MIDI]]-klavier enz.
# Om het verschil tussen drukwerk (papier is de beelddrager) en computergestuurde uitingen (computerscherm is de beelddrager) weer te geven. Multimedia staat in die betekenis voor een (doorgaans interactieve) uiting op bijvoorbeeld een cd-rom, een dvd of een website.
# In de context van [[kunst]] en ontwerp staat multimedia voor een benaderingswijze die zich buiten de traditionele categorieën begeeft. De term wordt meestal gebruikt in relatie met nieuwe media-ontwerpen en kunstdisciplines. Deze hebben immers per definitie een grensoverschrijdend karakter. De diverse producten die daaruit voortkomen noemt men [[mediakunst]].
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu