Droogdok: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
134 bytes verwijderd ,  14 jaar geleden
k
stijl; links
k (stijl; links)
[[Afbeelding:Dry dock in Singpore.jpg|thumb|right|Een schip in een droogdok, Singapore]]
 
Een '''droogdok''' is een vaste bouw- of reparatieplaats voor [[schip|schepen]], datdie men door middel van een mechanische aangedreven pompinstallatie[[pomp (machine)|pomp]]installatie onder water kan laten lopen, of droog kan zetten. In het Nederlandse spraakgebruik wordt de term droogdok wel gebruikt voor zowel een droogdok ([[Engels]]: ''graving dock'') als voor een [[drijvend dok]] ([[Engels]]: ''floating dock'') WijHier houdenwordt hieralleen de meesteerste gebruiktevorm betekenis aan en dat is deze voor een ''graving dock''behandeld.
 
==Soorten==
VoorHet schepenmeest wordtgebruikelijk echteris een permanente betonnen doosvormige[[doos]]vormige constructie gebruikt waarvan de bodem enkele meters dieper is dan het te bouwen of te repareren schip. De doos wordt aan de voorzijde afgesloten door een vaak zeer grote deur. Als de deur geopend wordt, kan het schip binnenvaren en nadat hetdit in droogdok gepositioneerd is begint men met het leegpompen. Na enige tijd (meestal enkele uren) is alle water weggepompt en staat het schip op zijn blokken. <BR>
Het grootste droogdok ter wereld is destijds gebruikt om de pijlers van de Oosterscheldedam te bouwen. Nadat de pijlers gereed waren werd het bouwterrein onder water gezet en konden speciale schepen het ondergelopen bouwterrein binnenvaren om de pijlers op te nemen. Dit soort tijdelijke installaties is ook wel gebruikt om zeer grote offshore constructies te bouwen.
Deuren van grote droogdokken worden vaak als [[drijver]]s uitgevoerd. Na plaatsing worden ze volgepompt en sluiten ze het dok af van het omringende water.
 
HetNaast grootstepermanente droogdokdroogdokken terworden wereldook istijdelijk destijdsdroogdokken gebruikt. omZo zijn de pijlers[[pijler]]s van de Oosterscheldedam[[Oosterscheldekering]] tegebouwd bouwen.op Nadateen debouwterrein pijlersdat gereedna warenhet werdgereedkomen hetvan bouwterreinde pijlers onder water werd gezet. enSpeciale schepen konden speciale schepenzo het ondergelopen bouwterrein binnenvaren om de pijlers op te nemen. Dit soorttijdelijk tijdelijkedroogdok was het grootste droogdok ter wereld. Dergelijke installaties iszijn ook wel gebruikt om zeer grote [[offshore ]]-constructies te bouwen.
Voor schepen wordt echter een permanente betonnen doosvormige constructie gebruikt waarvan de bodem enkele meters dieper is dan het te bouwen of te repareren schip. De doos wordt aan de voorzijde afgesloten door een vaak zeer grote deur. Als de deur geopend wordt, kan het schip binnenvaren en nadat het in droogdok gepositioneerd is begint men met het leegpompen. Na enige tijd (meestal enkele uren) is alle water weggepompt en staat het schip op zijn blokken.
Droogdokken worden gebruikt om schepen te repareren / inspecteren, maar ook om nieuwe schepen te bouwen. De grootste schepen ter wereld met een lengte van meer dan 400 meter zijn allen in een dergelijk droogdok gebouwd. Deuren van grote droogdokken worden vaak als drijvers uitgevoerd. Na plaatsing worden ze volgepompt en sluiten het dok af van het omringende water.
 
===Zinktunnels===
In het verleden werd een droogdok vaak in de vorm van een scheepshuid gebouwd. Hierdoor waren de (water) krachten op de wanden gemakkelijker af te voeren, maar ook had men het voordeel dat men veel minder water hoefde te verpompen. Gezien de doosvormige vorm van het middendeel van moderne schepen worden nu alle moderne droogdokken doosvormig uitgevoerd.
 
Als menIn oude [[havenstad|havensteden bezoekt,]] komt men vaak oude droogdokken tegen, vaak zelfs tot midden in de stad. Deze oude dokken worden veelal nog steeds gebruikt. De tand des tijds heeft er ook niet zoveel vat op. De pompinstallatie en de deuren zijn regelmatig aan vervanging toe, maar het bassin zelf kan eeuwenlang gebruikt worden. Vaak zijn de kosten van opruimen ook groter dan de kosten van jarenlange exploitatie in de rode cijfers.
 
 
53.686

bewerkingen

Navigatiemenu