Mellofoon: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k taal
Regel 1: Regel 1:
De '''mellofoon''' is een muziekinstrument dat is afgeleid van de orkesthoorn. Het is gemaakt van koper en heeft geen kleppen maar pistons. De mellofoon werd rond 1920 ontwikkeld en wordt tegenwoordig gebruikt in marsmuziek en in [showorkesten]. Ook lijkt hij nu meer op een [[trompet]] dan op een hoorn, aangezien de linkerhand niet meer in de beker gestoken wordt. De stemming is in F, en soms ook in Eb, D of C.
De '''mellofoon''' is een [[muziekinstrument]] dat is afgeleid van de [[Hoorn (muziekinstrument)|orkesthoorn]], ontwikkeld omstreeks [[1920]].

Het is gemaakt van [[Koper (element)|koper]]. Het wordt veel in marsmuziek en in [[showorkest]]en gebruikt. Het instrument heeft geen kleppen maar pistons en lijkt meer op een [[trompet]] dan op een hoorn, aangezien de linkerhand niet meer in de beker gestoken wordt. De stemming is in F, en soms ook in Eb, D of C. De stemming is in F, en soms ook in Eb, D of C.

[[Categorie:Blaasinstrument]]
[[Categorie:Muziekinstrument]]

[[de:Mellophon]]
[[en:Mellophone]]
[[fr:Mellophone]]
[[id:Mellophone]]
[[ja:メロフォン]]

Versie van 18 okt 2006 20:17

De mellofoon is een muziekinstrument dat is afgeleid van de orkesthoorn, ontwikkeld omstreeks 1920.

Het is gemaakt van koper. Het wordt veel in marsmuziek en in showorkesten gebruikt. Het instrument heeft geen kleppen maar pistons en lijkt meer op een trompet dan op een hoorn, aangezien de linkerhand niet meer in de beker gestoken wordt. De stemming is in F, en soms ook in Eb, D of C. De stemming is in F, en soms ook in Eb, D of C.