T (schaal): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Toevoegingen →‎Techniek
Regel 3: Regel 3:


== Techniek ==
== Techniek ==
De modellen worden gevoed met drie batterijen (4,5 V [[gelijkspanning]]) of een optionele wisselstroomadapter. Om de trekkracht en spanningsoverdracht te bevorderen, zijn de modellen uitgerust met magnetische wielen en zijn de rails van staal.
De modellen worden gevoed met drie batterijen (4,5 V [[gelijkspanning]]) of een optionele wisselstroomadapter. Om de trekkracht en spanningsoverdracht te bevorderen, zijn de modellen uitgerust met magnetische wielen en zijn de rails van staal. De snelheid kan zeer nauwkeurig worden geregeld door een snelheidsregelaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van [[pulsbreedtemodulatie]].


== Zie ook ==
== Zie ook ==

Versie van 17 sep 2021 14:25

Locomotief op schaal T

Schaal T is een modelspoormaat die in 2006 in Japan werd geïntroduceerd. Het is, met een spoorwijdte van 3 mm (schaal 1:450), de kleinste modelspoormaat die op de markt is. Daar heeft de schaal ook zijn naam aan te danken: het symbool T staat voor three, het Engelse woord voor drie. Sinds medio 2009 is Railway Shop in Hongkong de exclusieve fabrikant.

Techniek

De modellen worden gevoed met drie batterijen (4,5 V gelijkspanning) of een optionele wisselstroomadapter. Om de trekkracht en spanningsoverdracht te bevorderen, zijn de modellen uitgerust met magnetische wielen en zijn de rails van staal. De snelheid kan zeer nauwkeurig worden geregeld door een snelheidsregelaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van pulsbreedtemodulatie.

Zie ook

Externe links

Zie de categorie T scale van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.