Stevie Williams: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Felix2036 (overleg | bijdragen)
k typo
RobotQuistnix (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: sl:Stevie Williams
Regel 13: Regel 13:
[[Categorie:Amerikaans skateboarder|Williams, Stevie]]
[[Categorie:Amerikaans skateboarder|Williams, Stevie]]


[[en: Stevie Williams]]
[[en:Stevie Williams]]
[[sl:Stevie Williams]]

Versie van 3 mrt 2007 08:39

Stevie Williams (Philadelphia, Pennsylvania, 17 december, 1979) is een Amerikaans professioneel skateboarder.

Biografie

Stevie Williams is opgegroeid aan een arme en ruige kant van Philadelphia. Om Stevie van criminele activiteiten te weerhouden gaven z'n ouders hem een skateboard toen hij tien jaar was. Onmiddellijk werd duidelijk dat de jongen enorm veel talent had. Dagelijks reed hij rond met z'n skateboard door z'n wijk, en hij had al snel de basistrucjes van het skateboarden onder de knie.

Toen Stevie Williams wat ouder was, was hij al enorm goed in skateboarden. Hij besloot het leven in de getto achter zich te laten en door proberen te breken als professioneel skateboarder. Stevie Williams viel al snel op in de skatescene van Amerika, en kreeg daarom verschillende sponsors voorgeschoteld. Ook DC Shoes was geïnteresseerd, en mede dankzij dit bedrijf is Stevie Williams tegenwoordig een term in de skatewereld.

Stevie Williams staat tegenwoordig bekend als één van de beste street-skaters op aarde. Hij bezit een groot arsenaal aan verschillende grind-, flip- en manual-trucjes. Hij bezit volgens velen de mooiste manual vaardigheid die er bestaat, en ook zijn versie van de hardflip wordt gezien als één van de beste.

DGK Skateboards

Een sponsor was echter nog niet genoeg voor Stevie, vandaar dat hij al snel een eigen merk in het leven riep. Onder de naam DGK Skateboards begon hij aan een eigen schoenenlijn. De titel is gebaseerd op de term Dirty Ghetto Kids, een groep graffiti-spuiters uit de wijk waar Stevie vandaan komt. DGK is vandaag de dag partner met Reebok, en brengt nu vooral schoenen uit onder de naam DGK RBK.