Egmond (gitaarbouwer): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
AnnabelsBot (overleg | bijdragen)
k Robot-geholpen doorverwijzing: Eindhoven
Regel 1: Regel 1:
'''Egmond''' [[gitaar|Gitaren]] was een Nederlandse gitaarfabrikant uit [[Best]], in de omgeving van [[Eindhoven]]. Van 1935 tot begin jaren '70 vervaardigde het bedrijf verschillende soorten akoestische, elektrische en basgitaren. Op het hoogtepunt, in de jaren '60, werden er duizenden gitaren per week geproduceerd. Negentig procent van de gitaren werden geëxporteerd, vooral naar de [[Verenigde Staten]].
'''Egmond''' [[gitaar|Gitaren]] was een Nederlandse gitaarfabrikant uit [[Best]], in de omgeving van [[Eindhoven (gemeente)|Eindhoven]]. Van 1935 tot begin jaren '70 vervaardigde het bedrijf verschillende soorten akoestische, elektrische en basgitaren. Op het hoogtepunt, in de jaren '60, werden er duizenden gitaren per week geproduceerd. Negentig procent van de gitaren werden geëxporteerd, vooral naar de [[Verenigde Staten]].
Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd. In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf failliet, waarschijnlijk door de grote concurrentie uit Azië.
Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd. In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf failliet, waarschijnlijk door de grote concurrentie uit Azië.



Versie van 4 jun 2007 09:56

Egmond Gitaren was een Nederlandse gitaarfabrikant uit Best, in de omgeving van Eindhoven. Van 1935 tot begin jaren '70 vervaardigde het bedrijf verschillende soorten akoestische, elektrische en basgitaren. Op het hoogtepunt, in de jaren '60, werden er duizenden gitaren per week geproduceerd. Negentig procent van de gitaren werden geëxporteerd, vooral naar de Verenigde Staten. Naast gitaren werden er ook versterkers en gitaarelementen geproduceerd. In het begin van de 70-er jaren ging het bedrijf failliet, waarschijnlijk door de grote concurrentie uit Azië.

Egmond Gitaren werden bespeeld door beroemdheden zoals Paul McCartney en George Harrison van de Beatles, maar ook de Nederlandse artiesten Rob de Nijs, Peter Koelewijn en The Blue Diamonds hebben een Egmond gitaar bespeeld.

Externe link