Wet T-shirt contest

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Mwpnl (overleg | bijdragen) op 23 jun 2008 om 21:14. (+/+ gesproken)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Wet T-shirt

Een wet T-shirt contest is een vorm van schoonheidswedstrijd. De deelnemende dames dragen meestal een wit T-shirt zonder beha en worden besproeid met koud water waardoor het T-shirt doorschijnend en de tepels hard worden. Regelmatig eindigen deelneemsters zonder T-shirt, omdat ze het uittrekken.

Wet T-shirt contests kunnen worden beschouwd als een vorm van striptease of erotische dans. Het optreden heeft ten doel voor seksuele opwinding te zorgen bij het publiek. Als tegenhanger bestaan er wet boxer-short contests waar mannen aan kunnen deelnemen.

Bestand:Soirée ts.jpg
Waterkan

Leuke anekdote: het tonen van de vrouwelijke vormen onder een nat t-shirt, is een ware rage geworden na de filmklassieker The Deep, waar de sexy actrice Jacqueline Bisset duikt in een strak wit t-shirt (zonder BH) en een zwart bikini broekje (deze combinatie van 'zwart/wit' zie je dan ook veel terug bij dit soort glamour foto's.

Inmiddels kent de standaard 'Wet t-shirt contest' verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er in Amerika ook wasstraten waar de auto gewassen wordt door meisjes in bikini en het natte t-shirt.