Nintendo Wi-Fi Connection

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door MexicanoBot (overleg | bijdragen) op 16 apr 2010 om 00:46. (spelling, replaced: File: → Bestand:, gebruik maken → gebruikmaken met AWB)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Sjabloon:Infobox Computerspel Online Dienst Nintendo Wi-Fi Connection (WFC) is een draadloze en gratis online service van Nintendo.

Het netwerk wordt gebruikt om wereldwijd Nintendo-spelers tegen elkaar te laten spelen of informatie uit te wisselen. Via een hotspot, een eigen draadloze internetverbinding of een Wi-Fi USB-stick kunnen de Nintendo spelcomputers aanmelden op dit netwerk. Zo begon het ermee dat een WFC voor de Nintendo DS werd gemaakt om online te spelen. Deze WFC wordt nu bij meerdere spelcomputers van Nintendo gebruikt.

Ook de Nintendo Wii maakt gebruik van deze service. Wii-bezitters kunnen onderling berichten of foto's uitwisselen, of Mii-personages aan elkaar sturen. Het Weerkanaal, Nieuwskaal, Enquêtekanaal, Internetkanaal, en Wii-winkelkanaal maken ook gebruik van Nintendo Wi-Fi Connection (het is zelfs een vereiste).

Toekomst

Op de E3 2007 in Santa Monica zijn er weer verschillende nieuwe titels aangekondigd welke ook gebruik gaan maken van Nintendo's online service. Onder andere de lang verwachte Wii-spellen Mario Kart Wii (Releasedatum: 11 april 2008) en Super Smash Bros. Brawl (Releasedatum juni 2008) zullen gebruikmaken van de online service. Ook een nieuw Wii-kanaal, het Mii-Wedstrijdkanaal, zal de service gebruiken. Dit kanaal maakt het mogelijk om Mii-personages van andere Wii-gebruikers te bekijken en de beoordelen. Ook moet het mogelijk zijn om een Mii uit te nodigen zodat ze 'mee naar huis gaan' naar de Wii console van de gebruikers.

Nintendo Wi-Fi Connection Pay and Play

Onlangs heeft Nintendo aangekondigd dat er spellen zullen komen waarbij betaald moet worden om online te gaan. Dit betekent niet dat er niet online gespeeld kan worden zonder te betalen, maar dat - als je betaalt - je extra functies krijgt in het spel als je online/offline speelt. Een goed voorbeeld is Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King (en), waar je online extra content kan downloaden, zoals een bibliotheek, extra gebouwen, een kasteeluitbreiding, een kerker die steeds moelijker wordt als je de baas verslaat en een soort heilige plaats waar je kan bidden zodat je de manschappen van jou sterker maakt.

Het eerste "gewone" spel dat deze manier van spelen heeft is Samba De Amigo (en) afkomstig van Sega. Het spelen is hetzelfde als wat hierboven staat, maar in dit geval kan je nieuwe (bekende) liedjes downloaden om mee te spelen.

Extra info:

  • Je betaalt met Wii Points(vanaf lente 2009 Nintendo Points) om de extraatjes te downloaden. (1 eurocent = 1 Wii Point)
  • De spellen die deze techniek ondersteunen hebben een rood logo in plaats van een blauwe.
  • Het online gamen blijft gewoon gratis, ook met deze spellen.

Online Nintendo DS spellen

Online Wii-spellen

Sjabloon:Wii