Matsloot (streek)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Corriebert (overleg | bijdragen) op 19 feb 2011 om 16:27. (correctie)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Matsloot is een streek, liggende deels in de gemeente Groningen (provincie Groningen) en deels in de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe). De streek is genoemd naar de in Drenthe gelegen Matsloot, een brede watergang die uitmondt in het Leekstermeer. Mat betekent weiland (vergelijk made(lief), meden).

Het gedeelte van Matsloot ten noorden van de A7 valt onder Groningen. Dit gebied wordt op dit moment (2009-2011) ingericht als industrieterrein, met als naam Westpoort. Het gedeelte ten zuiden van de A7 valt onder Noordenveld. Hier is onder andere de bekende nightclub (seksclub) de Woeste Hoeve te vinden.

Op de wierde Hoogheem had het cisterciënser nonnenklooster Mariënkamp te Assen een uithof of voorwerk voor de berging van vee en hooi.

Curiositeit

De bekende Falkplan-plattegrond van Groningen, 60e editie (2010), betitelt Matsloot-zuid als 'gemeente Leek' in plaats van Noordenveld.

Externe link(s)