Filemon Wesselink

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Frankhesselink (overleg | bijdragen) op 14 mrt 2011 om 17:40.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Filemon Wesselink
Bestand:Filemon Wesselink.jpg
Filemon Wesselink in 2011
Volledige naam Filemon Wesselink
Geboren 24 maart 1979
Land Nederland
Jaren actief 2002-heden
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Filemon Wesselink (Warnsveld, 24 maart 1979) is een Nederlandse verslaggever en presentator voor BNN.

Biografie

Na de havo aan de Vrije School in Zutphen ging Wesselink naar de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede, afdeling mediakunst. Het studentenhuis in Enschede waarin hij woonde werd verwoest tijdens de vuurwerkramp. Later belandde hij bij de interne radio-opleiding van BNN, waar hij werd opgeleid tot verslaggever. Op 6 mei 2002 was Wesselink de laatste persoon die een (radio)interview met politicus Pim Fortuyn had. Toen Fortuyn na een radioprogramma op radio 3FM het pand uitliep, stelde Wesselink nog een paar vragen. Enkele minuten later werd de politicus vermoord. Toevalligerwijs is Wesselink ook nog getuige van de arrestatie van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn.

In 2004 kwam Wesselink op de televisie met het programma I Love the Betuwe, om de Betuwe aan te prijzen. 2005 betekende voor Wesselink de definitieve doorbraak op TV, hij presenteerde namelijk onder meer het Wereldkampioenschap voetbal onder 20, BNN University en Try Before You Die. In dat jaar werd Wesselink ook de vaste verslaggever van het 3FM-programma Wout! van Wouter van der Goes.

In het najaar van 2005 begon Wesselink met Sophie Hilbrand mee te werken aan het programma Spuiten en Slikken, waarin allerlei zaken betreffende seks en drugs behandeld werden. Wesselink testte als ervaringsdeskundige hiervoor iedere aflevering een andere drug, zoals drank, cocaïne, LSD en paddo's. Gebruik van de zeer verslavende drug heroïne ging hem echter te ver. Op 21 mei 2008 deed Wesselink verslag van een actie van stichting Legalize! en schrijver Hans Plomp tegen het verbod op paddo's. De beelden werden later uitgezonden in Spuiten en Slikken.

Tijdens het WK voetbal 2006 deed Wesselink samen met Sophie Hilbrand vanuit de 'Oranjecamper' verslag voor Radio 1, 3FM en de site wk.bnn.nl. Verder heeft hij een wekelijkse column in Viva en maakte hij zijn acteerdebuut in de Nederlandse horrorfilm Complexx. In het najaar van 2006 presenteerde hij samen met Sophie Hilbrand het verkiezingsprogramma Lijst 0.

In 2008 was Wesselink te zien in het BNN-programma Crazy 88.

In de Drufabriek te Ulft, 2010

In 2009 verschenen er twee boeken van zijn hand, Voor de Vrouwtjes en Een Neus Voor Wijn. Vanaf oktober 2009 was Wesselink de presentator van het BNN-programma Nu we er toch zijn, hij was daarmee de opvolger van Eddy Zoëy.

Wesselink is tevens een wielersportliefhebber. Hij volgt naar eigen zeggen bijna alles. Tijdens de Tour de France 2008 besprak hij in de radioshow van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga elke etappe, en gaf er zijn eigen draai aan. Hetzelfde deed hij in het AD tijdens de Tour. Verder was Wesselink bij Holland Sport, van Wilfried de Jong, te gast. Daarin ging het over juichen. Daar verklaarde hij ook dat hij vrijwel elke wielerkoers volgt. Datzelfde deed hij een half jaar eerder bij 'De avondetappe' van Mart Smeets.

Vanaf augustus 2010 was Wesselink om de dag de vaste gast van Paul de Leeuw in de late-avondshow MaDiWoDoVrijdagshow. Na een aantal weken werd hij een dagelijkse gast en medepresentator, om vervolgens bij de vernieuwde opzet na de winterstop in januari een klein onderdeel op locatie te hebben terwijl de Leeuw de show zelf de gasten ontvangt in de studio.

Privé

Op 21 januari 2010 werd Wesselink voor het eerst vader, van een dochter.

Trivia

Schrijver Tomas Ross refereert in zijn boek De Marionet aan het interview van Wesselink met Pim Fortuyn op 6 mei 2002.

Externe links