Hans Laroes

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Siets95 (overleg | bijdragen) op 17 mei 2011 om 12:34.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Hans Laroes in 1992

Hans Laroes (2 juli 1955, Middelburg) is hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij heeft de School voor Journalistiek gevolgd. Hij werkte eerder voor De Stem, PZC en het Utrechts Nieuwsblad. Laroes is sinds 1988 in dienst bij de NOS, eerst als parlementair verslaggever, dan via redactiechef, adjunct-hoofdredacteur en plaatsvervangend hoofdredacteur naar de functie van hoofdredacteur. Hij volgde Nico Haasbroek in 2002 in deze functie op na een verschil van inzicht over de berichtgeving rond de parlementsverkiezingen van dat jaar.

In 1991 werd Laroes in de buurt van het Haagse Binnenhof door een verwarde man met een mes neergestoken. Hans Laroes kwam ook in het nieuws door de controverse rond Charles Groenhuijsen, die bij de NOS vertrok vanwege onenigheid over arbeidsvoorwaarden en een e-mail waarin Groenhuijsen Laroes een 'schnabbelgestapo' noemt.

Sinds september 2006 houdt Hans Laroes op de site van de NOS een weblog bij[1].

Op 25 januari 2011 maakte Laroes bekend per 1 juli zijn functie te zullen neerleggen[2]

Citaten

  • 'Niet de wil, maar de wereld van de kijker' - over de vraag in hoeverre de NOS zich bij de nieuwskeuze door het publiek moet laten leiden
  • 'Het is bijna onmogelijk om je bij het maken van nieuwskeuzes niet enigszins te laten leiden door je eigen visie. Wij vinden GroenLinks-stemmers aardiger dan LPF-stemmers, een bos mooier dan een snelweg en iemand in een BMW verdachter dan in een Fiat Panda.' [3] Uit de context blijkt overigens dat de gedachte hierachter iets was als: "... en dit mag niet zo zijn, dit hoort eigenlijk niet."

[bron?]

  1. Weblog
  2. Laroes stopt als hoofdredacteur NOS, 25 januari 2011
  3. In dienst van de kijker (18 november 2003)