Naar inhoud springen

Internationale School voor Wijsbegeerte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Haaftjlv (overleg | bijdragen) op 29 aug 2011 om 23:23. (nieuw lemma)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Internationale School voor Wijsbegeerte ( ISVW ) is een algemeen filosofisch cursusinstituut , en professioneel conferentiehotel . Het instituut is gevestigd aan de Dodeweg 8 te Leusden.

Missie /aanbod

De ISVW biedt een gevarieerd pakket van filosofiecursussen en –opleidingen voor een breed publiek. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met universiteiten en vooraanstaande maatschappelijke instellingen. Geregeld spreken ook topfilosofen uit het buitenland bij de ISVW. Bij de oprichting in 1916 had psychiater Frederik van Eeden dit al voor ogen: de ISVW moest een centrum ‘ter verdieping van levens- en wereldbeschouwing’ zijn.

Het instituut verzorgt ook programma’s op maat voor organisaties en bedrijven. Instrumenten uit de gereedschapskist van de filosofie blijken nuttig voor het analyseren en aanpakken van organisatievraagstukken.

Non-profit

Het ISVW is een non-profit-organisatie. De inkomsten uit de horeca-onderneming en de uitgeverij komen ten goede aan het cursusinstituut, zodat – zonder subsidie – tegen kostprijs een breed opleidingspakket kan worden geboden.

Locatie

De gebouwen van het instituut omvatten 12 conferentiezalen en 99 hotelkamers en zijn gevestigd op een landgoed ( 6,5 ha.), dat grenst aan de Leusderheide. Het hoofdgebouw stamt uit 1916 en is ontworpen door architect K.P.C. de Bazel. In april 2011 is een nieuw hotel met 39 comfortabele kamers geopend ( architect: Ruijssenaars ).


Externe link