Deutsche Bank Park

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 9 jun 2006 om 14:42.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Bestand:Commerzbank-Arena-Luftbild.jpg
Commerzbank-Arena

Het Waldstadion is gelegen in Frankfurt am Main, Duitsland. Het stadion is een van de twaalf stadions tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2006. Er zullen vier groepswedstrijden worden gespeeld en één kwartfinale.

In het stadion is plaats voor 52.000 toeschouwers. De voetbalclub die het Waldstadion als haar thuishaven heeft is Eintracht Frankfurt. Ook worden er regelmatig American football wedstrijden in het stadion gespeeld. In die gevallen is Frankfurt Galaxy de thuisspelende club. De officiële naam voor het stadion is sinds juli 2005 Commerzbank-Arena.

Het stadion opende in 1925 haar deuren en in het zelfde jaar werd er al de finale van het Duitse voetbalkampioenschap gespeeld. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het Waldstadion gebruikt voor politieke evenementen.

Voor het gebruik tijdens het WK voetbal 2006 moest het stadion vrijwel geheel gerenoveerd worden. Heden ten dage is het één van Duitsland's grootste stadions.

noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)