Sportpaleis Krylatskoje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sportpaleis Krylatskoje
Sportpaleis Krylatskoje
Plaats Vlag van Rusland Moskou
Capaciteit 5.000
Geopend 30 augustus 2006
Bespelers MFK Dinamo Moskou
MBK Dinamo Moskou
ŽBK Dinamo Moskou
Afbeeldingen
Sportpaleis Krylatskoje
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpaleis Krylatskoje is een multi-purpose overdekte sportarena, die zich bevindt in Moskou, Rusland. De arena is vooral in gebruik voor het zaalvoetbal, boksen en basketbal. De capaciteit van de arena is 5.000 zitplaatsen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Sportpaleis Krylatskoje werd geopend in 2006. Het werd gebruikt als de thuis arena voor MBK Dinamo Moskou mannenbasketbalteam, en van ŽBK Dinamo Moskou vrouwenbasketbalteam. Het is ook gebruikt als de thuisarena van MFK Dinamo Moskou mannenzaalvoetbalteam.

De arena was gastheer van de Final Four van de UEFA Futsal Cup in het seizoen 2007-08. Chimki Oblast Moskou heeft ook gebruik gemaakt van de arena voor het houden van EuroLeague Men wedstrijden voor het seizoen 2015-16, en Krasnyj Oktjabr Wolgograd heeft ook gebruik gemaakt van de arena voor thuiswedstrijden in de EuroCup Men voor het seizoen 2015-16.

Toegankelijkheid[bewerken | brontekst bewerken]

Een belangrijke tekortkoming van het sportcomplex is de bereikbaarheid met de metro. Van het dichtstbijzijnde metrostation Krylatskoje gaat er slechts 1 bus lijn naar het sportcomplex met tussenpozen van 40-60 minuten. De reistijd is ongeveer 15 minuten.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Krylatskoe Sport Palace van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.