Stardock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Dit artikel gaat over het softwarebedrijf Stardock. Stardock is tevens de naam van een boek van Fritz Leiber en een hub voor spelers van TradeWars 2002
Hoofdkantoor van Stardock

Stardock Corporation is een Amerikaans softwarebedrijf opgericht in 1991. Later werd het bekend als Stardock.net. Stardock maakte vooral software voor het OS/2-platform, maar moest schakelen naar Windows omdat de softwaremarkt voor OS/2 kleiner werd tussen 1997 en 1998. De meeste programma's kunnen de gebruikersinterface van een besturingssysteem veranderen of uitbreiden. Ze maken ook computerspellen, voornamelijk strategiespellen.

Producten[bewerken]

De meeste producten hieronder horen bij Stardock Central, een programma waarmee de inschrijvingsservices gedownload kunnen worden. Sommigen zijn alleen voor Windows XP en/of Windows 2000.

Object Desktop[bewerken]

Het belangrijkste product van Stardock is Object Desktop. Met dit programma kan de gebruikersinterface veranderd worden. Het werd aanvankelijk uitgebracht in 1995 voor OS/2, maar later geconverteerd naar Windows. Momenteel[wanneer?] bevat het de volgende componenten: