Stef Biemans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stefpacking over Laos

Stef Biemans (1978) is een Nederlandse presentator die in Nicaragua woont.

Biemans geniet sinds 2007 bekendheid op de Nicaraguaanse televisie met het programma Aventados, waarbij hij met zijn zwager en een kleine videocamera liftend het land doorreisde.

Voor de VPRO werkte hij sinds 2007 als regisseur en presentator van het bekroonde Villa Achterwerk-programma Brieven uit Nicaragua, waarin hij kinderen vragen beantwoordt over zijn leven in Nicaragua.

In 2010 maakte hij de stap naar het programma Metropolis.[1] Daarnaast is hij presentator en maker van Metrópolis Nicaragua, de Nicaraguaanse versie van Metropolis TV.

Ook presenteert hij een programma voor de VPRO/ZAPP getiteld Stefpacking, waarin het leven van kinderen in diverse culturen aan bod komt.

In 2014 werd bij de VPRO zijn vijfdelige documentaireserie Amor met een snor over de liefde in Midden- en Zuid-Amerikaanse landen uitgezonden.

Prijzen[bewerken]

  • Beeld en Geluid Award 2010 (categorie Jeugd) voor Brieven uit Nicaragua, VPRO (aflevering “Buitenechtelijk Liefjes”)
  • Nominatie Prix Jeunesse (categorie Non-Fictie 7-14 jaar) voor Brieven uit Nicaragua, VPRO (aflevering “Buitenechtelijk Liefjes”)
  • Cinekid Vakjuryprijs 2009 (categorie Non-Fictie) voor Brieven uit Nicaragua, VPRO (aflevering “Buitenechtelijk Liefjes”)
  • Nominatie Concentra Award for Outstanding Journalism 2009[2] Two Thieves on a Motorcycle, VPRO (8 min, Metropolis, VPRO)
  • Eervolle vermelding DirkvanderSypen Award 2001 voor Aqui No Hay Tren, HUMAN (50 min, Humanistische Omroep)