Stefan Boermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stefan Boermans
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Stefan Boermans
Geboortedatum 13 december 1994
Geboorteplaats Hengelo
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Lengte 204 cm
Sportieve informatie
Discipline beachvolleybal
Portaal  Portaalicoon   Sport

Stefan Boermans (Hengelo, 13 december 1994) is een Nederlands beachvolleybalspeler. Met Yorick de Groot won hij in 2021 een zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Boermans speelde in de zaal bij onder meer Webton Hengelo en SV Dynamo.[1] In 2017 was hij als beachvolleyballer met verschillende partners actief in de lagere divisies van de Nederlandse competitie. Het jaar daarop debuteerde hij met Casper Haanappel in de Nederlandse eredivisie en de FIVB World Tour.[2] In de nationale competitie behaalden ze vier podiumplaatsen met een overwinning in Zaanstad als beste resultaat. In het mondiale circuit speelden ze een wedstrijd in Samsun waar ze op de derde plaats eindigden. Bij de NK in Scheveningen kwamen ze tot een zevende plaats. Het daaropvolgende seizoen vormde Boermans een team met Dirk Boehlé. In de eredivisie behaalden ze in negen wedstrijden vier overwinningen. Internationaal waren ze actief op zes toernooien en in Montpellier boekten ze hun eerste overwinning in de World Tour. Bij de NK won het duo zilver achter Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst.

Na begin 2020 op Langkawi nog een FIVB-toernooi met Boehlé gespeeld te hebben, wisselde Boermans van partner naar Yorick de Groot. Boermans en de Groot wonnen dat seizoen elk van de vier toernooien in de eredivisie waar ze aan deelnamen. Bij de NK eindigde het duo als tweede achter Jasper Bouter en Ruben Penninga. In 2021 begonnen ze met een drie-en-dertigste en een-en-veertigste plaats bij de World Tour-toernooien in Doha en Cancun. Bij de twee daaropvolgende wedstrijden in Cancun kwamen ze tweemaal tot een vijfde plaats. In Sotsji en Ostrava volgden respectievelijk een vijf-en-twintigste en negende plek. In eigen land verloren ze de finale van het Europees olympisch kwalificatietoernooi van Adrian Heidrich en Mirco Gerson. Vervolgens wonnen Boermans en De Groot het World Tour-toernooi van Gstaad en het eredivsietoernooi van Tilburg. Bij de Europese kampioenschappen in Wenen werden ze tweede nadat ze de finale van de olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum verloren hadden. Na afloop won het duo de nationale titel in Scheveningen ten koste van Thijmen Heemskerk en Erik Nijland.

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]

Kampioenschappen
  • 2019: Zilver NK
  • 2020: Zilver NK
  • 2021: Zilver EK
  • 2021: Goud NK
FIVB World Tour
  • 2018: Brons 1* Samsun
  • 2019: Goud 1* Montpellier
  • 2021: Goud 4* Gstaad
  • 2021: Zilver 1* Nijmegen

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]