Stereo Total

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Stereo Total is een alternatieve popgroep bestaande uit de Duitser Brezel Göring (echte naam: Friederich Ziegler) en de Française Françoise Cactus (echte naam: Françoise van Hove). Voormalige bandleden zijn onder andere Angie Reed en Iznogood. Momenteel is hun thuisbasis Berlijn.

Hun muziek kan omschreven worden als een humoristische mix tussen Duitse electro en Franse chanson. De liedjes zijn voornamelijk in het Duits en Frans, maar er wordt ook gezongen in het Engels, Japans en Spaans. Hun bekendste hits hebben versies in minstens 2 talen. Live passen ze zich dan ook aan aan de plaatselijke taal; als ze optreden in Frankrijk spelen ze de Franse versies, in Duitsland de Duitse versies, enzovoort.

In 2005 werden ze bekend doordat Sony hun liedje "I love you, Ono" (een cover van de Japanse band Plastics: ¨I Love You Oh no¨ uit 1980) gebruikten in een reclamefilmpje voor de Handycam.

Françoise Cactus is ook artiest in de beeldende kunst en schrijver, ze heeft al verschillende boeken in het Duits uitgebracht.

Discografie[bewerken]

Externe links[bewerken]