Stichting Kinderen Kankervrij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stichting KiKa)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Onafhankelijke bronnen ontbreken, klinkt als reclame door onprecieze uitspraken, b.v. over kanker-prevalentie en nawerking van chemotherapie. Indicatie over geldstromen, resultaten, certificering etc. ontbreekt
Dit sjabloon is geplaatst op 6 januari 2020.
Vraagteken
KiKa
Stichting Kinderen Kankervrij
Motto Kinderen kankervrij
Doel Het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkankerbestrijding.
Opgericht 2002
Zetel Amsterdam
Personen
Voorzitter Monique Maarsen
Website

KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) is een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Doel[bewerken | brontekst bewerken]

De stichting is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal om met bijdetijdse manieren geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

KiKa financiert onderzoeken naar alle vormen van kinderkanker. Een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek in Nederland vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daarnaast zijn er ook KiKa-onderzoeken die plaatsvinden in academische centra in Nederland. Hieronder vallen het Amsterdam UMC, Beatrix Kinderziekenhuis, Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Amalia Kinderziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten op elkaar afgestemd en hierdoor dekken zij gezamenlijk een breed spectrum van kinderoncologie.

KiKa organiseert diverse evenementen waarmee deelnemers geld kunnen ophalen voor onderzoek. Een voorbeeld van zo'n evenement is een sponsorloop onder de titel Run for KiKa. Dit wordt georganiseerd in verschillende steden in Nederland.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]