Stichting Kinderen Kankervrij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
KiKa
Stichting Kinderen Kankervrij
Motto Kinderen kankervrij
Doel het inzamelen van geld voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkankerbestrijding
Opgericht 2002
Zetel Amstelveen
Personen
Voorzitter Jaap Maljers
Website

KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) is een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker.

Doel[bewerken]

De stichting is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal om met bijdetijdse manieren geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

De genezingskans was al langere tijd ongeveer 70%, terwijl de overtuiging er was en is dat door de vele beschikbare gen-datagegevens een doorbraak mogelijk zou kunnen zijn. Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren. De chemotherapieën waren en zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog last van bepaalde orgaanbeschadigingen kunnen krijgen.

KiKa werkt voor alle zeven kinderkankercentra in Nederland. In elk van deze ziekenhuizen ging in 2004 een onderzoek van start. Samen met het KWF Kankerbestrijding is het onderzoeksproject Later van start gegaan. Dit onderzoek is er op gericht therapieën met minder bijwerkingen te bewerkstelligen.

KiKa ondersteunt zeven behandel- en onderzoekscentra:

KiKa organiseert diverse evenementen waaronder een sponsorloop onder de titel Run for KiKa.

Externe link[bewerken]