Stop the Traffik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stop The Traffik)
Ga naar: navigatie, zoeken

Stop the Traffik (STT) is een internationaal samenwerkingsverband van meer dan 1.000 organisaties die samenwerken om een brede maatschappelijke beweging in gang te zetten tegen mensenhandel. Daarbij hanteert zij de definitie van mensenhandel zoals deze in het Palermoprotocol is omschreven. Het doel van Stop the Traffik is drieledig:

  1. Stop de handel in mensen
  2. Vervolg de handelaren
  3. Bescherm de slachtoffers

Het internationale hoofdkantoor van Stop the Traffik is gevestigd in Londen, en richt zich op campagnes (onder andere over kinderslavernij in de cacao-industrie, en ook mensenhandel die door voetbal in Afrika wordt mogelijk gemaakt). De Nederlandse afdeling voert campagnes en lobby's om bij burgers en bedrijven bewustwording en betrokkenheid te creëren omtrent het onderwerp mensenhandel.

Internationale coalitiepartners zijn onder andere de Engelse tak van het Leger des Heils, Tearfund, Amnesty International, Fairfood en Virgin Unite. Een wezenlijk onderdeel van STT is om geen langdurige steun voor zichzelf te zoeken, maar om toenemende en structurele publieke steun te sturen naar haar coalitieleden.

In februari 2008 bood Stop the Traffik-internationaal de UNODC een petitie aan, tijdens het eerste UN GIFT-congres in Wenen. Meer dan anderhalf miljoen mensen hadden deze petitie ondersteund.

Nederland[bewerken]

Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Utrecht, en wordt voornamelijk door vrijwilligers bemand. Gedurende 2007 zijn ad hoc kleine acties uitgevoerd, in het najaar van 2007 begon Stop the Traffik haar eerste 'echte' campagne, over chocolade.

Externe links[bewerken]