Sulake

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van Sulake.

Sulake ("Zekering") is een Fins bedrijf dat online spellen en virtuele gemeenschappen ontwerpt. Het bedrijf is vooral bekend als het brein achter Habbo Hotel en IRC-Galleria, het grootste sociale netwerk van Finland.

Geschiedenis[bewerken]

Sulake is in 1999 begonnen als een gemeenschap genaamd Mobiles Disco. Dit was een online gemeenschap voor bewonderaars van een Finse muziekgroep. De leden van de band waren bevriend met de makers, Sampo Karjalainen en Aapo Kyrölä. De gemeenschap sloeg zo aan, dat beiden het leuk vonden om meerdere gemeenschappen te maken. Toen ze hulp kregen van adverteerbureau Taivas kwam in 2000 het bedrijf Sulake op. De tweede gemeenschap gecreëerd door Sulake was Hotelli Kultakala, ook wel Hotel Goudvis genoemd. Sinds 2004 is het aantal gemeenschappen snel toegenomen. Habbo Hotel is er al in 31 landen (voorheen 33, maar Habbo China, Habbo Japan en Habbo Rusland zijn gesloten vanwege de lage bezoekersaantallen en hoge kosten). Habbo heeft inmiddels zo'n 121 miljoen spelers (230 miljoen registraties wereldwijd). Elke maand komen daar zo'n 2 miljoen spelers bij. Sulake heeft ook al (sponsor)contracten gesloten met onder andere Coca-Cola, Disney, De Postbank en Nike Football.
Habbo is een deel van TTG (Telegraaf Tijdschriften Groep). In de VS is dit MTV (Music Television, Viacom). In Finland is het gewoon Sulake.

Gestopte projecten[bewerken]

Externe link[bewerken]