Sun d'Or International Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Sun d'Or International Airlines
IATA

2U

ICAO

ERO

Roepletters

ECHO ROMEO

Sun d'Or International Airlines Boeing 757-200
Sun d'Or International Airlines Boeing 757-200
Opgericht 1977
Hubs Ben Gurion International Airport
Vloot 2
Bestemmingen 13 (tijdens winterseizoen)
Frequentflyer-programma Matmid
Moederbedrijf El Al
Hoofdkantoor Tel Aviv, Israël
Sleutelfiguren Bezalel Karvat, Directeur
Website sundor.co.il
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart
Sun d'Or B-757-200 (4X-EBT) in Warschau

Sun d'Or International Airlines Limited (kortweg: Sun d'Or) (Hebreeuws: סאן דור) is een Israëlische chartermaatschappij met hoofdkantoor in Tel Aviv. Het was een volle dochteronderneming van El Al Israel Airlines en voerde regelmatig ad-hoc- en seizoensgebonden vluchten uit met vliegtuigen geleased van El Al.

Geschiedenis[bewerken]

Sun d'Or werd opgericht op 1 oktober 1977 als El Al Charter Services Ltd, een dochteronderneming van El Al Israel Airlines in een tijd waarin de maatschappij volledig in handen was van de staat. De luchtvaartmaatschappij veranderde de naam in 1981 in Sun D'Or (D'Or betekent "van goud" in het Frans). Later werd International Airlines hieraan toegevoegd, zodat Sun d'Or International Airlines ontstond.

Sinds april 2001 was Sun D'Or uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Israëlische chartermarkt. In januari 2005 werd Sun D'Or een particuliere onderneming na de privatisering van El Al.

Sun D'Or International Airlines is altijd een volle dochteronderneming van El Al Israel Airlines geweest. De passagiers konden profiteren van deze samenwerking. Voordelen omvatten de mogelijkheid voor passagiers om El Al-frequentflyerpunten te verzamelen op Sun D'Or-vluchten en de levering van speciale maaltijden door Tamam-Catering, een El Al-dochteronderneming.

Vloot[bewerken]

De vloot van Sun d'Or

Sun d'Or
Vliegtuig Aantal Passagiers
Boeing 737-800 2 189

Externe link[bewerken]