Suntribe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Suntribe
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2005
Oorsprong Vlag van Estland Estland
Genre(s) Popmuziek
Leden
Zang Rebecca Kontus
Laura Põldvere
Jaanika Vilipo
Mari-Leen Kaselaan
Daana Ots
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Suntribe was een Estische meidengroep die bestond uit Rebecca Kontus, Laura Põldvere, Jaanika Vilipo, Mari-Leen Kaselaan en Daana Ots.

Suntribe won Eurolaul, de Estse preselectie voor het Eurovisiesongfestival, in 2005 met het lied Let's Get Loud en mocht dus Estland vertegenwoordigen op het Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev. De grootste concurrent tijdens Eurolaul was het solonummer Moonwalk van Laura Põldvere. Uiteindelijk werd Suntribe met 10.583 stemmen gekozen, tegenover 9.906 stemmen voor Laura. Daana Ots voegde zich pas na de winst in Eurolaul bij de groep.

De groep werd samengebracht door Sven Lõhmus, die ook Let's Get Loud schreef, en die eerder voor de Estische meidengroep Vanilla Ninja het lied Club Kung-Fu had geschreven dat in 2003 met Eurolaul meedeed. Vanilla Ninja kwam in Kiev eveneens aan de start, maar nam deel voor Zwitserland en werd achtste.

Op het Songfestival eindigde Suntribe in de halve finale als twintigste van de vijfentwintig deelnemers. Estland kwalificeerde zich dus voor de tweede opeenvolgende keer niet voor de finale. De groep viel na het Songfestival uit elkaar en meerdere meisjes begonnen een solocarrière.