Susan Cabot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Susan Cabot
Susan Cabot omstreeks 1950
Algemene informatie
Geboren 9 juli 1927
Overleden 10 december 1986
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Susan Cabot, geboren als Harriet Shapiro (Boston, 9 juli 1927 - Los Angeles, 10 december 1986) was een Amerikaans actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Cabot kreeg een opvoeding in de pleegzorg. Nadat ze was afgestudeerd in New York kreeg ze werk als illustrator. Om rond te komen deed ze ook werk als zangeres en speelde ze in het theater.

Toen de film Kiss of Death (1947) werd opgenomen in New York, kreeg Cabot een figurantenrol in de film. Nadat ze werd opgemerkt, kreeg de actrice een contract bij Columbia Pictures. Haar korte periode bij de studio verliep niet succesvol en ze kreeg al snel een exclusief contract bij Universal Studios. Na een aantal rollen in B-film-westerns raakte de actrice geïrriteerd omdat er geen vooruitgang was in haar carrière. Ze vroeg of haar contract verbroken mocht worden en verhuisde terug naar New York.

Na een korte rol in de theaterproductie A Stone for Danny Fisher, werd ze gevraagd door Hollywood om weer in films te spelen. Ze accepteerde dit aanbod en speelde in de periode 1957-1960 in een reeks (B-)films.

In de media staat Cabot bekend om haar publieke relatie met Hoessein van Jordanië in 1959. De man maakte het echter uit met Cabot toen hij erachter kwam dat Cabot joods was.

Cabots zoon Timothy Scott Roman, die leed aan dwerggroei en psychologische problemen, knuppelde haar dood in hun thuisverblijf in 1986. Timothy werd veroordeeld voor drie jaar vanwege doodslag.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]