TNO Defensie en Veiligheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

TNO Defensie en Veiligheid was tot 2001 een onderdeel van TNO dat vernieuwende oplossingen leverde om de algehele veiligheid van de samenleving te bevorderen en was strategisch partner van het Ministerie van Defensie.

Focus[bewerken | brontekst bewerken]

Militair optreden, Militaire middelen, Commandovoering en operationele besluitvorming, Dreiging en bescherming, Opleiding en training waren de thema's waarbinnen TNO Defensie en Veiligheid opereerde. Op het gebied van Veiligheid lag het accent op de bestrijding van criminaliteit, calamiteiten en terrorisme. Daarnaast werkte TNO Defensie en Veiligheid voor de luchtvaart en de maritieme sector: in de luchtvaartsector richtte de aandacht zich vooral op de verbetering van de veiligheid, op maritiem gebied op de scheepsbouw. Samen met de (defensiegerelateerde) industrie en het midden- en kleinbedrijf werden innovatieve oplossingen gezocht en ontwikkeld.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

TNO Defensie en Veiligheid had drie onderzoekslocaties: Den Haag, Rijswijk en Soesterberg. In total werkten er circa 1000 medewerkers. Zij ontwikkelden kennis en pasten deze toe in de vorm van advies, toegepast onderzoek en productinnovatie.

Situatie vanaf 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1 januari 2011 zijn alle kerngebieden opgeheven en is TNO overgegaan op een thematisch aangestuurde matrixorganisatie.