TV Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf TROS TV Show)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TV Show
Genre Infotainment
Presentatie Ivo Niehe
Reinout Oerlemans (2006)
Regie Marc Disselhoff, Egbert van Hees, Rolf Meter, Ivo Niehe, Theo Ordeman, Feije Riemersma, Guus Verstraete
Muziek TM Studios
Metropole Orkest
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Niehe Media (1981-2016)
MediaLane (2016-heden)
Uitzendingen
Start 6 november 1981
Seizoenen 40 (maart 2021)
Netwerk of omroep TROS
AVROTROS
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De TV Show is een langlopend praatprogramma van de TROS en vanaf 1 januari 2014 van AVROTROS. De eerste uitzending van de TV Show was op vrijdagavond 6 november 1981 bij de TROS op Nederland 2 met als presentator Ivo Niehe. In 1983 verhuisde het programma naar Nederland 1. Vanaf 1988 was het programma vast op Nederland 2 te zien. Later verhuisde het weer naar Nederland 1, later NPO 1 genaamd.

Gasten[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds het begin van het programma zijn regelmatig wereldsterren te gast. In de loop der jaren zijn honderden gasten bij Niehe langsgekomen. Voor buitenlandse gasten werd een groot beeldscherm geïnstalleerd en deed Niehe alsof hij rechtstreeks contact had via de satelliet. Hij werd erg bekwaam in die techniek.

TV Show op Reis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1986 was de TV Show op Reis een nieuwe uitdaging. De gasten komen niet naar de studio, maar Niehe gaat naar de gasten toe. Doordat hij zoveel talen beheerst, is het mogelijk veel buitenlandse gasten te bezoeken.

Overgang naar Talpa[bewerken | brontekst bewerken]

De bedoeling was dat het programma vanaf begin 2006 overging naar Talpa, maar hiervoor gaf de TROS geen toestemming. De TV Show ging door met presentator en producent Reinout Oerlemans en Niehe ging over naar Talpa met het programma Ivo. Na één seizoen maakte hij echter in oktober 2007 zijn rentree bij de TROS met de TV Show, omdat zijn nieuwe programma bij Talpa veel minder kijkers trok.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]