Take One

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het café in 2010

Take One was een bekend speciaalbierencafé in de Nederlandse stad Maastricht, gelegen in het stadsdeel Wyck. Het café was gevestigd in een 18e-eeuws rijksmonument op de hoek van de Rechtstraat en de Wycker Heidenstraat.[1] Na 35 jaar sloot het cafe op 23 juni 2018 permanent haar deuren.

Take One opende in 1983 in een pand dat toen al een lange geschiedenis als café achter de rug had. Mede-eigenaar Peet Seerden is een van de weinige zythologen in Nederland. Het café heeft al vele jaren een vermelding in de Lonely Planet en andere reisgidsen.

Take One onderscheidt zich vanwege de honderden speciale bieren die het café aanbiedt. Deze bieren komen meestal uit België, soms uit Nederland en sporadisch uit andere landen. Opvallend is dat juist de gangbare en in Nederland bekende Belgische biersoorten over het algemeen niet worden geserveerd. Daarentegen worden wel bieren aangeboden van kleinere en vaak minder bekende brouwerijen. Ook worden onbekende bieren aangeboden van bekende brouwerijen. Een voorbeeld hiervan is het bier "Groene Duvel" van Brouwerij Duvel Moortgat.