Tanki Online

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Tanki Online
Ontwikkelaar(s) AlternativaPlatform
Datum van uitgave 2009
Genre(s) MMOG, webapplicatie, free-to-play
Spelmodus Multiplayer
Engine Alternativa3D
Taal/talen Engels, Duits, Russisch, Pools, Braziliaans, Chinees, Mexicaans
Platform(s) PC, Mac, Linux
Navigatie
Uitbreiding(en) Tanki X (wordt uitgebracht naast de gewone versie)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tanki Online is een gratis MMO-game die is ontwikkeld en uitgegeven door AlternativaPlatform.[1] Het spel werd uitgebracht op 4 juni 2009.

Gameplay[bewerken]

Tank[bewerken]

Iedere speler stelt een eigen tank samen. Er kan gekozen worden uit verschillende wapens, onderstellen en kleuren. De combinaties kunnen op elk moment aangepast worden door naar de garage te gaan. Naarmate de speler verder komt in het spel komen er steeds meer en betere items vrij. De wapens en onderstellen variëren van M0 t/m M4, waarbij M4 de beste optie is.

Betaalmethode[bewerken]

In het spel betaal je met kristallen. Deze kristallen kunnen verdiend worden door het spelen van battles of het voltooien van dagelijkse missies. Met deze kristallen kun je dingen kopen in de garage. Het is ook mogelijk met een bankpas of andere betaalmethode kristallen en goederen kopen in de shop van Tanki Online.

Ranks[bewerken]

Er zijn in totaal 31 ranks, waarbij geldt dat de zogenaamde Recruit Rank de laagste is en de zogenaamde Legend Rank de hoogste. Het spel is overigens niet afgelopen als men de legend rank bereikt heeft, men heeft binnen de Legend Rank, Legend 1, Legend 2, Legend 3 en ga zo maar door. Of er een maximale Legend rank is, is niet bekend.

Verschillende battlemodes[bewerken]

Er zijn in totaal 6 battlemodes, namelijk Deathmatch (DM), Team Deathmatch (TDM), Capture Point (CP), Assault (ASL), Rugby (RGB) en Capture The Flag (CTF). In de mode Deathmatch speelt iedere speler voor zichzelf, in de andere modes speel je in teams. Ervaring doe je op door het uitschakelen van tegenstanders, het zogenaamde 'healen' (met het wapen isida) van medespelers, en bij de capture van zowel punten als van de vlag. Na afloop van iedere battle ontvangt de speler kristallen, de hoeveelheid hangt af van het aantal behaalde punten en van de rank van de speler.

Tanki X[bewerken]

Tanki X biedt dezelfde mogelijkheden als Tanki Online, maar is echter een stuk gemoderniseerd en verbeterd. Tanki X zal, op het moment dat het wordt uitgebracht, naast Tanki Online bestaan. Het is dus geen vervolg, maar eigenlijk een soort uitbreiding.

Externe links[bewerken]