Teri Austin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Teri Austin
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Teresa Austin
Geboren 17 april 1957
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 1983 - 2001
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Teri Austin (Toronto, Canada, 17 april 1957), geboren als Teresa Austin is een Canadese/Amerikaanse actrice.

Austin is ook actief onder de naam Tanya Austin.

Biografie[bewerken]

Austin is begonnen met acteren in televisie- en radioprogramma's in Toronto en later ging theaterwetenschappen studeren aan York University[1] in Toronto. Haar vrije tijd besteedt zij vooral met vrijwilligerswerk voor het Amanda Foundation[2], een liefdadigheidsinstelling voor dierenasiels in Beverly Hills.[3][4]

Austin is begonnen met acteren in 1983 met de televisiefilm The Sex and Violence Family Hour. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisiefilms en televisieseries, het meest bekend is ze van haar rol van Jill Bennett in de televisieserie Knots Landing waarin zij speelde van 1985 t/m 1989 in zesennegentig afleveringen. In 2001 speelde zij haar laatste rol, wat zij hierna gedaan heeft is niet bekend.

Prijzen[5][bewerken]

  • 1990 Soap Opera Digest Awards[6] in de categorie Uitstekende Rol van Schurk in een Televisieserie met de televisieserie Knots Landing – gewonnen.
  • 1989 Soap Opera Digest Awards in de categorie Uitstekende Rol van Schurk in een Televisieserie met de televisieserie Knots Landing – genomineerd.
  • 1986 Soap Opera Digest Awards in de categorie Uitstekende Actrice in een Ondersteunende Rol in een Televisieserie met de televisieserie Knots Landing – genomineerd.

Filmografie[7][bewerken]

Televisiefilms[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.