Tess of the Storm Country (1922)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tess of the Storm Country
Filmposter
Filmposter
Regie John S. Robertson
Hoofdrollen Mary Pickford
Distributie United Artists
Première 12 november 1922 (VS)
Genre Drama
Speelduur 118 minuten
137 minuten[1]
Taal Engels (intertitels)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 400.000
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Tess of the Storm Country is een stomme film uit 1922 onder regie van John S. Robertson. De film is gebaseerd op het boek van Grace Miller White en is een nieuwe versie van Tess of the Storm Country (1914). Mary Pickford speelt in zowel de 1914 versie als deze versie de hoofdrol. De reden waarom ze dit deed, was omdat haar vorige film Little Lord Fauntleroy (1921) niet onmiddellijk een succes werd en de actrice zekerheid nodig had. De versie uit 1914 werd een groot succes, terwijl Pickford niet tevreden was met de regie van de film. Om die reden organiseerde ze de herverfilming.[2]

De film werd in 1932 opnieuw gemaakt met Janet Gaynor in de titelrol. De tot nu toe laatste verfilming vond plaats in 1960, met Diane Baker in de hoofdrol.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Tess is de dochter van een kraker. Een rijke man, die aan de top van een heuvel een huis heeft, wil ook graag het land in het dal, waar een dorpje vol krakers staat. Tess doet er alles aan om van de rijke man af te komen en krijgt zelfs steun van zijn zoon Frederick Graves. Ook helpt ze zijn dochter, wanneer zij zwanger raakt van een onechtelijk kind en Tess aanbiedt het kindje te adopteren voordat haar vader erachter komt. Ondertussen wordt haar vader onterecht beschuldigd van moord en komt Tess in tweestrijd te staan.

Rolverdeling[bewerken]