The Guru (2002)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Guru
Tagline This Summer, There's A New Lord Of The Dance!
Regie Daisy von Scherler Mayer
Producent Tim Bevan
Eric Fellner
Michael London
Scenario Tracey Jackson
Hoofdrollen Jimi Mistry
Heather Graham
Marisa Tomei
Muziek David Carbonara
Montage Bruce Green
Cara Silverman
Cinematografie John de Borman
Distributie Universal Pictures
Première 21 augustus 2002
Genre Romantische komedie
Speelduur 94 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 11.000.000
Overige nominaties Empire Award
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Guru is een Amerikaanse muzikale komedie uit 2002 onder regie van Daisy von Scherler Mayer. De film werd genomineerd voor de Empire Award voor beste Britse film. De productie is een combinatie van een Amerikaanse komedie en een muzikale Bollywoodfilm.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Indiase Ramu Gupta (Jimi Mistry) wordt door de in de Verenigde Staten wonende Vijay Rao (Emil Marwa) overgehaald om ook naar Amerika te verhuizen, waar hij hem gouden bergen in het vooruitzicht stelt. Eenmaal aangekomen blijken diens verhalen al snel luchtkastelen, maar Gupta wil toch proberen het in Amerika te maken als filmster. Nietsvermoedend verschijnend op een auditie, blijkt hij te zijn beland op de set van een pornofilm. Daar ontmoet hij Sharonna (Heather Graham), die op het scherm het domme blondje uithangt, maar privé een intelligente en ambitieuze dame blijkt. Zij geeft hem adviezen over hoe hij het werk in de seksindustrie het beste kan beschouwen en waar dit afwijkt van echte liefde.

Wanneer Gupta haar overdenkingen over liefde en seks overneemt en als ware het zijn eigen ideeën doorvertelt aan anderen, wordt hij al vlot aangezien voor een spirituele Indiase goeroe en bouwt hij een flinke schare aanhangers op, die elk woord van hem als grote wijsheid beschouwt. Hoewel hij 'zijn' wijsheden in eerste instantie spuide om zich uit een ongemakkelijke situatie te redden, omarmt hij de hem geboden mogelijkheden om enige roem op te bouwen. Gupta had Sharonna alleen beloofd hun gesprekken onder hen te houden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]