The Hard Times of RJ Berger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Hard Times of RJ Berger
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Bedenker David Katzenberg
Seth Grahame-Smith
Hoofdrollen Paul Iacono
Jareb Dauplaise
Kara Taitz
Amber Lancaster
Jayson Blair
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent David Katzenberg
Seth Grahame-Smith
Uitzendingen
Start 6 juni 2010
Einde heden
Afleveringen 24
Netwerk of omroep MTV
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Hard Times of RJ Berger is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door David Katzenberg en Seth Graheme-Smith voor MTV.

De hoofdpersoon van de show is RJ Berger (Paul Iacono), een onpopulaire brugklasser op de fictionele school: Pinkerten High School in Ohio. De twee beste vrienden van Berger zijn Miles Jenner (Jareb Dauplaise) en Lily Miran (Kara Taitz). Berger is verliefd op Jenny Swanson (Amber Lancaster), een van de populaire meisjes op school, die verkering heeft met Max Owens, een populaire basketballer en pestkop. De show wordt gepresenteerd als een puberverhaal en wordt beschreven door de makers Katzenberg en Grahame-Smith als een combinatie tussen de televisie-serie The Wonder Years en de film Superbad.

Het eerste seizoen liep van 6 juni 2010 tot 23 augustus 2010. Het tweede seizoen ging op 24 maart 2011 van start. Ondanks een goede start met 3,1 miljoen kijkers in Amerika, eindigde seizoen 2 met minder dan een miljoen kijkers. Daarom besloot MTV de serie te beëindigen, zodat er ook geen derde seizoen zal volgen.[1]

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]