The Party Never Stops: Diary of a Binge Drinker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Party Never Stops: Diary of a Binge Drinker
Tagline A little freedom can be a dangerous thing.
Regie David Wu
Producent Ted Bauman
Scenario Matt Dorff
Hoofdrollen Sara Paxton
Muziek Lawrence Shragge
Cinematografie Tony Westman
Distributie Lifetime Television
Première Vlag van Verenigde Staten 26 maart 2007
Vlag van Canada 28 juni 2008[1]
Genre Drama
Speelduur ~100 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Canada Canada
Overige nominaties 2
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Party Never Stops: Diary of a Binge Drinker (Nederlands: Het Feest Stopt Nooit: Dagboek van een Fuifdrinker) is een televisiefilm uit 2007 over een studente die op de hogeschool met een drankprobleem te maken krijgt.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een jaar na het overlijden van haar vader gaat Jessie naar de hogeschool. Daar deelt ze een kamer met Shanna die haar meetrekt naar allerlei studentenfeestjes. Shanna en haar vriendinnen laten haar ook kennismaken met alcohol en met enkele glazen op verliest Jessie haar verlegenheid. Onder sociale druk gaat Jessie meer en meer drinken. Daardoor mist ze lessen, gaan haar cijfers achteruit, sluit ze haar moeder uit, gaan haar looptijden achteruit en deelt ze het bed met vreemden.

Jessies moeder begint te vermoeden dat er iets aan de hand is en vindt haar dochter dronken als ze onverwacht langskomt. Die eist dat Jessie stopt met feesten en begint met studeren of ze zou de studies stopzetten. Jessie doet eerst haar best maar vervalt opnieuw. Intussen informeert haar moeder zich over de zware en zelfs dodelijke gevolgen die fuifdrinken kunnen hebben. Jessie is intussen ook bevriend geraakt met Colin die haar vertelt dat hij alles verloor aan drankmisbruik.

Nadat haar moeder Jessie topless op het internet ziet begint ze haar dochter strikt te controleren. Daardoor blijft die op het rechte pad tot het einde van het schooljaar. Op de laatste schooldag kan Shanna Jessie niet overtuigen mee te gaan naar de vele studentenfeesten. Jessie brengt die nacht door met Colin. De volgende dag gaat ze op zoek naar Shanna en vindt haar dood terug op een zetel in een studentenhuis.

Rolbezetting[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Paxton, Sara Sara Paxton Jessie Brenner Eerstejaarsstudente die een sterke band met haar moeder heeft en op school afstandsloper wil worden.
Hobbs, Chelsea Chelsea Hobbs Shanna Kamergenote van Jessie die haar meesleurt naar allerlei feestjes en haar aanzet tot drankgebruik.
Kirk, James James Kirk Colin Klasgenoot, vriend en later vriendje van Jessie die niet naar feestjes gaat. Later blijkt dat hij voordien alles verloor aan drankmisbruik.
Travis, Nancy Nancy Travis April Brenner Jessies'moeder die probeert uit te vissen waar Sara mee bezig is op school en haar uiteindelijk terug op het rechte pad brengt.
Fast, Alexia Alexia Fast Sadie Brenner Jessies jongere zus.
O'Connor, Brent Brent O'Connor Perry Vriendje van Shanna.
Keeso, Jared Jared Keeso Keith Student die met een dronken Jessie slaapt en haar dan laat vallen.
Sherman, Grace Grace Sherman Liz Vriendin van Shanna die Jessie mee aanzet tot drankgebruik.

Prijzen en nominaties[bewerken]

De film werd genomineerd voor twee prijzen[2]:

  • Prism Awards 2008:
    • Nominatie prestatie in een televisiefilm of miniserie voor Nancy Travis.
    • Nominatie televisiefilm of miniserie.