The Road (2009)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf The Road (film uit 2009))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Road
Regie John Hillcoat
Producent Nick Wechsler
Steve Schwartz
Paula Mae Schwartz
Scenario Joe Penhall
Cormac McCarthy (roman)
Muziek Nick Cave
Warren Ellis
Distributie Dimension Films
The Weinstein Company
Genre Thriller
Drama
Speelduur 111 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 20.000.000
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Road is een Amerikaanse film uit 2009 van de Amerikaanse regisseur John Hillcoat. De film is gebaseerd op het boek The Road van Cormac McCarthy, uitgebracht in 2007.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het verhaal is de reis van een vader en zijn jonge zoon (namen worden niet gegeven) door een post-apocalyptisch landschap. Het meeste van onze beschaafde wereld is vernietigd en de mensen die nog overgebleven zijn, doen aan kannibalisme en rooftochten. De vader beseft dat ze de winter niet zullen overleven als ze op dezelfde plaats blijven, dus beginnen ze hun reis richting de zee. Het enige dat de vader en zoon nog hebben is een karretje met wat spullen. Er is echter nog een probleem, want de man hoest bloed op en is stervende. Toch probeert hij zijn zoontje te beschermen en te voorzien van eten. De man herhaalt vaak dat zij de ‘goeden’ zijn en dat ze het vuur dragen. Dit om zijn zoontje gerust te stellen. Op hun reis zien ze veel gruwelen, zoals het roosteren van een kind aan het spit en gevangenen die zitten te wachten om opgegeten te worden. Ze bereiken de zee, maar kunnen daar niets doen. Ze willen terug landinwaarts trekken, maar de man sterft. De jongen waakt voor enkele dagen bij het doodsbed van z’n vader. Op de derde dag verschijnt er een man met z’n vrouw en twee kinderen en overtuigt de jongen dat hij ook een ‘goede’ is. Deze man neemt de jongen in bescherming.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Alle personages die in de aftiteling worden vermeld worden ook hier vermeld. Opvallend is dat er geen namen worden genoemd van de personages.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

De Amerikaanse lancering werd verschoven van 26 november 2008 naar 16 oktober 2009, voor de postproductie van de film. De première van 2009 werd wederom verschoven, ditmaal naar 25 november 2009, om de film mee te kunnen laten doen aan de competitie van de Oscars. Maar de film leverde uiteindelijk zelfs geen nominatie op.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]