The Walking Dead (strip)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Walking Dead
The Walking Dead 2010 logo.svg
Land van oorsprong Verenigde Staten
Oorspronkelijke taal Engels
Genre Zombies/Post-apocalyptisch
Creatieteam
Schrijver(s) Robert Kirkman
Tekenaar(s) Tony Moore
Charlie Adlard
Cliff Rathburn (inkleuring)
Publicatie
Uitgever Image Comics
Publicatie Maandelijks
Huidige status Lopend
Eerste publicatie Oktober 2003
Website
Portaal  Portaalicoon   Strip

The Walking Dead is een strip, bedacht en geschreven door Robert Kirkman, die maandelijks wordt uitgegeven. Elke uitgave telt ongeveer 32 pagina’s en wordt vanaf nummer 7 door Charlie Adlard getekend, voorheen was dit Tony Moore. De strips worden per zes gebundeld en uitgegeven in de vorm van een trade paperback, elk met een titel van drie woorden. Op de voorkant na is de strip in zijn geheel zwart-wit.

Het verhaal speelt zich af rond politieagent Rick Grimes, die na een coma ontwaakt in een post-apocalyptische wereld waarin de doden door een onbekende aanleiding weer tot leven zijn gekomen als zombies.

De strip heeft in 2010 een Eisner Award in de categorie Beste doorlopende serie gewonnen.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Tijdens een aanhouding met zijn collega Shane wordt politieagent Rick neergeschoten en raakt in een coma. Nadat hij ontwaakt, blijkt er een zombie-epidemie uitgebroken te zijn. Wanneer hij bij zijn oude huis aankomt, ontdekt hij dat een man genaamd Morgan Jones samen met zijn zoon Duane in het huis van zijn buren zit. Hij legt Rick uit wat er gebeurd is. Rick gaat op zoek naar zijn familie in Atlanta, Georgia. Hoewel de stad overspoeld is door zombies, komt hij Glenn tegen, die hem leidt naar een kamp vol met andere overlevenden. Het toeval wil dat zijn vrouw Lori en zoon Carl hier zijn, alsook zijn collega Shane. De andere overlevenden zijn een oudere man genaamd Dale, een man genaamd Jim de zussen Amy en Andrea, het echtpaar Allen en Donna met hun tweeling Ben en Billy, en Carol met haar dochter Sophia. Rick wordt door zijn goedaardigheid en zijn beroep als politieagent de de facto leider, tot tegenzin van Shane.

Daar het kamp dicht in de buurt van de stad is, wordt het aangevallen door zombies, waarbij Amy en Jim om het leven komen. Uiteindelijk besluit Rick dat er naar een veiligere plek gezocht moet worden. Shane is het hier niet mee eens en uit jaloezie probeert hij Rick te vermoorden. Hij wordt echter doodgeschoten door Carl. Shane wordt begraven en de groep trekt verder. Onderweg komt de groep een man genaamd Tyreese tegen, die met zijn dochter Julie en Julie's vriendje Chris rondtrekt. Hij wordt vrienden met Rick en sluit zich aan bij de groep. Lori ontdekt dat ze zwanger is, al weet ze niet wie de vader is, Rick of Shane. Ze arriveren in een villawijk en betrekken een huis. Hier krijgen Dale en Andrea een relatie, en ook Carol en Tyreese hebben romantische gevoelens. Wanneer ze de volgende dag de wijk doorzoeken, ontdekken ze dat het er stikt van de zombies. Donna wordt hierbij gedood en de groep ontvlucht de buurt. Tijdens een zoektocht naar eten wordt Carl neergeschoten door een man genaamd Otis, die hem voor een zombie aanzag.

Otis werkt op de boerderij van dierenarts Hershel Greene. Greene opereert Carl en laat Ricks groep verblijven op zijn boerderij. In eerste instantie lijken Rick’s groep en de Greene familie het goed te kunnen vinden, maar er ontstaat ruzie over een discussie of de zombies al dan niet nog menselijk zijn, waarbij twee van Hershels kinderen om het leven komen. Daarom verlaat Rick’s groep de boerderij op zoek naar een andere plek.

Al snel komt Ricks groep een gevangenis tegen waar ze de aanwezige zombies uitroeien en gedetineerden bevrijden. De gevangenis blijkt de ideale plek te zijn om te verblijven en Rick nodigt de Greenes uit om over te komen waar zij op ingaan. Niet lang na hun aankomst blijkt dat Julie en Chris een zelfmoordpact hadden gesloten. Het mislukt echter wanneer Julie te laat schiet en Chris het overleeft. Julie komt weer tot leven als zombie, terwijl ze niet gebeten is. Chris schiet haar nogmaals dood en Tyreese wurgt hem vervolgens uit woede. Rick concludeert dat iedereen die sterft in een zombie verandert, ongeacht of ze gebeten worden, wat iedereen dacht. Rick besluit om terug te gaan naar het kamp buiten Atlanta. Hier graaft hij Shane op, die ook in een zombie is veranderd. Hij schiet hem dood en keer terug naar de gevangenis.

Tijdens Ricks afwezigheid worden twee van Hershels dochters vermoord door één van de gevangenen. De groep denkt dat het Dexter was, een gevangene die vast zat voor moord. De groep sluit hem op, maar al gauw ontdekken ze dat ze het mis hadden wanneer Thomas, een gevangene die beweerde vast te zitten voor belastingfraude, Andrea probeert te vermoorden. Rick overmeestert hem en besluit dat hij geëxecuteerd moet worden. Patricia, Otis' vriendin is het hier niet mee eens en probeert hem vrij te laten. Thomas probeert haar na zijn ontsnapping te vermoorden, maar wordt doodgeschoten door Hershels dochter Maggie. Vervolgens wordt het lichaam aan de zombies buiten de gevangenis gevoerd.

Dexter is nog steeds boos omdat ze hem vals beschuldigd hebben en maakt met een andere gevangene, Andrew, plannen om Rick te vermoorden. Rick heeft hen echter door en doodt de ene. Andrew pleegt zelfmoord door zich voor de zombies te werpen. Onderhand zorgt de komst van een nieuwe overlevende, Michonne, voor spanningen binnen de groep. Tyreese gaat vreemd met haar en Carol ontdekt dit. Ze probeert zelfmoord te plegen, maar dit mislukt. Rick krijgt ruzie met Tyreese en de twee hebben een gevecht. Onderhand wordt Allen in zijn voet gebeten. Rick amputeert zijn voet in een poging hem te redden, maar hij sterft door bloedverlies. Dale en Andrea besluiten om Ben en Billy voortaan op te voeden. De druk op Rick wordt zo groot dat men besluit om een raad op te richten, zodat Rick niet alles in zijn eentje moet beslissen.

Op een dag ziet de groep een helikopter neerstorten. Na een zoektocht komen Rick, Michonne en Glenn uiteindelijk terecht bij een dorpje genaamd Woodbury dat stand heeft weten te houden te midden van alle chaos. Het dorp wordt geleid door de malafide dictator Philip, bijgenaamd The Governor. Deze ontmoeting komt ze duur te staan. Philip, jaloers op de goed verdedigbare plek van Ricks groep, probeert de locatie van de gevangenis te achterhalen door ze te martelen. Hij hakt Ricks hand eraf, verkracht Michonne en dwingt Glenn om naar de verkrachtingen te luisteren. Een bewaker in Woodbury, Caesar Martinez, vertelt hen dat hij al tijden probeert om de Governor tegen te werken en helpt hen, samen met de arts Dr. Stevens en zijn assistent Alice, te ontsnappen. Voordat ze vertrekken, zoekt Michonne de Governor op. Uit wraak martelt zij hem op gruwelijke wijze en laat hem voor dood achter. Stevens wordt op weg naar de gevangenis gebeten, maar de rest weet de gevangenis veilig te bereiken. Terug in de gevangenis blijkt dat zombies binnen wisten te dringen en Otis hebben gebeten. Ricks groep. helpt mee om de gevangenis weer veilig te maken. Nadat de gevangenis weer veilig is, beseft Rick dat de ontsnapping een val was, om Martinez te laten zien waar de gevangenis was. Rick gaat achter Martinez aan die alweer op weg was naar Woodbury, rijdt hem aan en wurgt hem.

Er heerst nu een periode van relatieve rust in de gevangenis. Lori's baby wordt geboren. Het is een meisje en haar naam is Judith. Glenn vraagt Maggie ten huwelijk en trouwt met haar. Wanneer een groepje onder leiding van Andrea op zoek gaat naar wapens, lopen ze soldaten van Woodbury tegen het lijf, maar na een kort gevecht zijn alle Woodbury-bewoners gedood. Dale wordt gebeten door een zombie, en net als bij Allen wordt zijn been geamputeerd. In tegenstelling tot Allen, overleeft Dale het wel. Iedereen in de gevangenis is relatief gelukkig, behalve Carol. Zij kan er niet tegen dat zij als enige ongelukkig is en pleegt zelfmoord door zich te laten bijten door een zombie. Glenn en Maggie besluiten om Sophia te adopteren.

Veel tijd om te rouwen is er niet, want de Governor heeft de gevangenis gevonden en valt aan. Hij blijkt de marteling van Michonne overleefd te hebben en gebruikte zijn verwondingen, en de dood van Stevens en Martinez als bewijs hoe kwaadaardig Rick en zijn mensen wel niet waren. De aanval wordt echter afgeslagen door Rick en zijn mensen. Bang dat er meer aanvallen zullen volgen besluiten Glenn, Maggie, Sophia, Dale, Andrea, Ben en Billy de gevangenis te ontvluchten. Michonne en Tyreese proberen het kamp van de Governor op een guerrilla-achtige manier aan te vallen, maar ze worden gevangengenomen. Michonne weet te ontsnappen, maar Tyreese wordt gegijzeld. De Governor zegt dat hij Tyreese zal vermoorden als Rick de gevangenis niet opgeeft. Rick probeert te onderhandelen, maar de Governor onthoofdt Tyreese met Michonnes zwaard. Meer aanvallen volgen en iedereen besluit te vluchten. Alleen Rick, Carl en Michonne weten weg te komen. De rest, Lori, Judith, Hershel, Alice, Hershels zoon Billy, een gevangene genaamd Axel en Patricia, wordt gedood. Lilly, de vrouw die Lori en Judith doodde, realiseert zich wat voor monster de Governor is en schiet hem dood.

Rick, Carl en Michonne sluiten zich aan bij de rest, die zich op Hershels oude boerderij hebben opgehouden. Op een dag komen drie mensen langs de boerderij. Abraham Ford, Eugene Porter en Rosita Espinosa. Het drietal is op weg naar Washington. Eugene is namelijk een wetenschapper die de oorzaak van de zombie-uitbraak weet en ook weet hoe alles weer gestopt kan worden. Ze weten Ricks groep te overtuigen dat de boerderij niet lang meer veilig zal zijn en de gehele groep gaat mee naar Washington. Rick besluit om nog terug te gaan naar zijn oude woonplaats om wapens op te halen bij zijn oude politiebureau. Ook neemt hij Morgan Jones mee, die niet lang geleden zijn zoon Duane verloor.

Op een dag doodt Ben zijn tweelingbroer Billy. De groep weet niet wat er met Ben moet gebeuren. Hij is nog maar een kind, maar hij is wel een groot gevaar voor de rest. Uiteindelijk sluipt Carl diep in de nacht naar Ben toe en schiet hem dood. Niemand weet wie Ben heeft vermoord, en vooral Dale is hier kapot van. Niet veel later wordt Dale gebeten door een zombie. Midden in de nacht gaat hij het bos in, waar hij in z'n eentje wil sterven. Een onbekende groep mensen ontvoert hem. De rest van de groep ontmoet een pater genaamd Gabriel en vanuit zijn kerk gaan ze op zoek naar Dale. Ze ontdekken dat Dale is ontvoerd door een groep kannibalen. Ze doden de kannibalen en weten Dale te redden. Ze zorgen dat Dales laatste momenten goed verlopen. Nadat Dale gestorven is, gaat de groep, inclusief Gabriel, verder naar Washington.

Onderweg ontdekt Rick dat Eugene al die tijd gelogen had en helemaal geen wetenschapper is die de uitbraak kan beëindigen. Toch besluit de groep naar Washington te gaan met de belofte dat daar orde hersteld zou zijn. Niets van dit alles blijkt waar te zijn. Echter, de groep wordt gevonden door een groep overlevenden die een soort samenleving hebben weten te vormen in een dorp genaamd Alexandria Safe-Zone. Rick weet hier al snel zijn strepen te verdienen en wordt tot constable benoemd. Hij richt zich op handhaving van de orde. De mensen van Rick ontdekken tot hun grote schok dat zij veel geharder zijn en eerder bereid zijn tot het doden van anderen dan de bewoners van Alexandria en ze kunnen zich slecht aanpassen. Dit realiseren ze zich na een incident waarbij de vrouw van leider Douglas Monroe en de plaatselijke arts om het leven komen.

Alexandria Safe-zone wordt niet veel later aangevallen door een andere rondtrekkende groep. De schoten tijdens het gevecht lokken de vele zombies rondom het dorp naar hen toe. De verdedigingsmuren vallen uit elkaar. Tijdens het gevecht met de zombies wordt Carl in zijn oog geschoten door Douglas, de leider van het dorp. Ook Morgan komt om het leven terwijl hij tegen de zombies vecht. Vanwege de dood van Douglas wordt Rick opnieuw de leider en hij belooft de neergeschoten Carl er alles aan te zullen doen om van Alexandria een echt thuis te maken. Terwijl ze de boel herstellen, krijgt Rick een relatie met Andrea.

Paul "Jesus" Monroe, een vertegenwoordiger van de gemeenschap "Hilltop Colony", neemt contact op met Alexiandria om goederen te verhandelen. Hilltop Colony heeft al zulke handelsafspraken met enkele andere gemeenschappen. Rick vermoedt dat Jesus een oplichter is en vermoedt dat Alexandria weldra zal worden aangevallen. Desondanks gaat Rick toch naar Hilltop Colony. Daar staat leider Gregory op het punt om vermoord te worden door een handlanger van Negan, maar Rick kan tijdig ingrijpen. Volgens Jesus is Negan een psychopaat en hoofd van een groep gekend als Saviors. Zij roeien in de nabijgelegen gemeenschappen de zombies uit, maar gaan dan aan de haal met de helft van de bezittingen van de gemeenschap. Jesus vraagt Rick om de Saviors uit te schakelen in ruil voor extra voedsel. Rick gaat hiermee akkoord, maar onderschat Negan ernstig. Wanneer Abraham en Eugene buiten de Safe-Zone zijn, schiet een Savior genaamd Dwight Abraham dood. Maggie ontdekt dat ze zwanger is en zij besluit om samen met Glenn naar de Hilltop te verhuizen, waar het veiliger is. Onderweg naar de Hilltop onderschept Negan hen, en hij slaat Glenn dood met zijn honkbalknuppel, genaamd Lucille.

Wanneer Negan naar Alexandria komt om de helft van alle spullen te halen, onderneemt Rick geen actie. Hij doet echter alsof hij aan Negans eisen toegeeft en reist in het geheim samen met Jesus naar een andere gemeenschap "The Kingdom". Samen met de plaatselijke leider Ezekiel en Dwight, die Negan eigenlijk tegenwerkt, maken ze plannen voor een grootschalige oorlog tegen Negan en de Saviors. Als eerste vallen de legers van Alexandria, Hilltop en The Kingdom The Sanctuary, het hoofdkwartier van de Saviors aan en lokken hierbij een hoop zombies, die The Sanctuary omsingelen en de Saviors opsluiten. Vervolgens vallen de troepen de buitenposten aan. Dit is een bloederige strijd waarbij veel mensen aan beide kanten sneuvelen. Nadat Rick zich teruggetrokken heeft, begint Negan Alexandria aan te vallen, maar ze worden verjaagd door de legers van de Hilltop. Ondanks dat verklaart Rick dat ze de Safe-Zone verloren hebben.

Iedereen trekt naar de Hilltop, waar Negan zijn volgende aanval zal doen. De Saviors laten hun wapens door zombies bijten. Hierdoor zal iedereen die in contact komt met de wapens automatisch sterven door infecties, zonder daarbij ernstig gewond te raken. Tijdens de aanval op de Hilltop schiet Dwight een pijl in Ricks buik. Negan denkt dat Rick dood is gegaan, maar de pijl was niet besmet en Negan is verrast om te zien dat Rick nog leeft. Een gevecht tussen de twee volgt en Rick wint. Hij verklaart dat de oorlog voorbij is, en weigert Negan te doden. Deels omdat dit niet bij de samenleving past die hij wil creëren en deels omdat Negan Rick en Carl meerdere keren had kunnen doden, maar dat niet deed. In plaats daarvan laat hij hem opsluiten.

Twee jaar later zijn Alexandria, de Hilltop, The Kingdom en The Sanctuary bloeiende gemeenschappen geworden. Een groepje overlevenden onder leiding van een vrouw genaamd Magna wordt aangevallen door zombies, maar ze worden gered door Jesus, die hen uitnodigt om in Alexandria te komen wonen. Ze nemen het aanbod aan, maar zijn sceptisch, omdat de gemeenschap te mooi is om waar te zijn, en ze denken dat Rick iets te verbergen heeft. De groep ontdekt Negan, die gevangen gehouden wordt. Hij smeekt hen om vrijgelaten te worden en zegt dat hij gemarteld wordt. Magna ziet dat hij liegt en laat hem alleen. Vervolgens vertelt Andrea Magna's mensen alles over de oorlog. Onderhand blijkt dat Rosita, die nu een relatie met Eugene heeft, zwanger is, maar dat Eugene niet de vader is. Om argwaan te voorkomen besluiten ze te doen alsof hij dat wel is. Op een dag ziet Negan kans om te ontsnappen, maar doet dit niet om aan Rick te bewijzen dat hij te vertrouwen is.

Carl verhuist naar de Hilltop om in de leer te gaan bij de plaatselijke smid. Wanneer Carl en Sophia aangevallen worden door twee pestkoppen, slaat Carl terug, maar verwondt de twee jongens ernstig. Hun ouders zijn van mening dat Maggie veel te coulant tegenover Carl is en Gregory vindt dat ze een plan maken om Maggie en Carl te doden. (Ook deels om de reden dat Maggie nu leider is van Hilltop en niet meer Gregory). Hij probeert Maggie te vergiftigen, maar de poging mislukt en Gregory wordt bij wijze van straf opgehangen. Onderhand krijgen de bewoners van de Hilltop met een nieuwe tegenstander te maken, mensen die de huid van zombies als pakken dragen en zichzelf Whisperers noemen. Jesus weet één van hen gevangen te nemen, het tienermeisje Lydia. Tijdens haar gevangenschap krijgt Lydia een relatie met Carl en vertelt hem dat ze regelmatig seksueel misbruikt wordt. De Whisperers arriveren en eisen dat Lydia met hen meegaat. In ruil daarvoor krijgt de Hilltop twee gevangenen terug (Ken en Dante). Carl is het hier echter niet mee eens en gaat achter de Whisperers aan. Hij wordt later door hen gevangengenomen.

Tijdens een bijeenkomst van Alexandria, de Hilltop, de Kingdom en de Saviors vertelt Maggie aan Rick wat er met Carl gebeurd is. Samen met Michonne, Andrea en Dante, een Hilltop-bewoner die eerder gevangen werd genomen door de Whisperers, gaat hij achter de Whisperers aan. Onderhand weet Alpha, de leider van de Whisperers, te infiltreren op de markt. Na lang onderhandelen zorgt Rick ervoor dat Carl en Lydia vrijgelaten worden. Rick spreekt met Alpha af dat ze niet meer over elkaars grens zullen gaan. Wanneer ze teruggaan, ontdekt Rick dat Alpha de grens heeft gemarkeerd met de afgehakte hoofden van verschillende mensen uit Ricks groep, onder wie Rosita, Ezekiel, Ken en Olivia. Ook iemand van Magna's groep is onthoofd; Luke.

De situatie leidt tot onrust en wanhoop. Uit voorzorg draagt Rick Andrea op om Carl en Lydia voor hun eigen veiligheid naar de Hilltop te brengen. Vervolgens besluit Rick om Negan om hulp te vragen. Negan vertelt hem dat hij een sterke leider moet zijn en de woede die nu richting hem gericht is, naar de Whisperers moet buigen. Die avond vallen twee mannen, de vader van een slachtoffer en de echtgenoot van een ander slachtoffer, hem aan. Rick weet één man, Morton te doden, terwijl de andere man, Vincent, op de vlucht slaat. Michonne haalt Vincent terug en Rick vergeeft hem. Vervolgens kondigt Rick aan dat hij een nieuw leger wil opbouwen om de Whisperers te bestrijden. Mortons zoon Brandon is echter kwaad op Rick vanwege de dood van zijn ouders en uit wraak laat hij Negan vrij. Brandon neemt hem mee naar het grondgebied van de Whisperers en hoopt dat Negan Rick en de Whisperers nog meer tegen elkaar opzet. Negan wil niet voor iemands karretje gespannen worden en steekt Brandon dood. De Whisperers ontdekken Negan en nemen hem mee naar naar Alpha. Rick ontdekt de ontsnapping en stuurt Michonne en Aaron op pad om Negan te zoeken. Op het grondgebied van de Whisperers worden ze aangevallen, en een Whisperer genaamd Beta steekt Aaron neer.

Thematiek[bewerken]

Kirkman beschrijft in het voorwoord van de eerste trade paperback dat volgens hem zombiefilms niet over zombies gaan, maar over de menselijke interactie en het nadenken over onze samenleving.

The Walking Dead leent zicht daardoor goed als studieobject voor de academische wereld. Volgens Dan Hassler-Forest komt deze thematiek het beste naar voren wanneer Rick als een cowboy een verwoest Atlanta binnenrijdt. Naar gelijkenis van de cowboys die in het westen van Amerika beschaving en samenleving ‘kwamen brengen’. Hassler-Forest leest The Walking Dead als een terugblik naar de patriarchale samenleving. Vrouwen en kinderen zijn niet in staat om voor zich zelf te zorgen en mannen dienen hen te beschermen.

Gerry Canavan leest The Walking Dead daarnaast met een ondertoon van kolonisatie. De zombies zijn inhoudsloos en kunnen niet tot rede worden gebracht, daarom moeten zij vernietigd worden. Canavan legt een verband met het modernistisch denken over de plicht van het westen om civilisatie te brengen naar de rest van de wereld.

Uitgaven[bewerken]

The Walking Dead is in meerdere vormen uitgegeven. Naast de maandelijkse uitgave zijn er ook verzamelwerken verschenen. Naast de halfjaarlijkse trade paperbacks zijn ook hardcover boeken uitgegeven die 12 uitgaven bundelen. Silvester strips vertaalt de strip naar het Nederlands en brengt deze in hardcovers uit.

Titel (Engels) Datum van uitgave ISBN Verzamelde uitgaven Titel (Nederlands) ISBN
The Walking Dead Vol. 1: Days Gone Bye 12 mei 2004 ISBN 1-58240-358-9 The Walking Dead #1–6 Vergane Dagen ISBN 9789058854711
The Walking Dead Vol. 2: Miles Behind Us 24 november 2004 ISBN 1-58240-413-5 The Walking Dead #7–12 Ver Van Huis ISBN 9789058854728
The Walking Dead Vol. 3: Safety Behind Bars 18 mei 2005 ISBN 1-58240-487-9 The Walking Dead #13–18 Achter Slot en Grendel ISBN 9789058855381
The Walking Dead Vol. 4: The Heart's Desire 30 november 2005 ISBN 1-58240-530-1 The Walking Dead #19–24 Waar Het Hart Vol Van Is ISBN 9789058855398
The Walking Dead Vol. 5: The Best Defense 27 september 2006 ISBN 1-58240-612-X The Walking Dead #25–30 De Beste Verdediging ISBN 9789058855794
The Walking Dead Vol. 6: This Sorrowful Life 11 april 2007 ISBN 1-58240-684-7 The Walking Dead #31–36 Dit Trieste Leven ISBN 9789058855800
The Walking Dead Vol. 7: The Calm Before 26 september 2007 ISBN 1-58240-828-9 The Walking Dead #37–42 Stilte voor de Storm ISBN 9789058856098
The Walking Dead Vol. 8: Made To Suffer 25 juni 2008 ISBN 1-58240-883-1 The Walking Dead #43–48 Lijden in Last ISBN 9789058856104
The Walking Dead Vol. 9: Here We Remain 21 januari 2009 ISBN 1-60706-022-1 The Walking Dead #49–54 Wat Ons Rest ISBN 9789058856524
The Walking Dead Vol. 10: What We Become 12 augustus 2009 ISBN 1-60706-075-2 The Walking Dead #55–60 Waarin We Veranderen ISBN 9789058856531
The Walking Dead Vol. 11: Fear the Hunters 6 januari 2010 ISBN 1-60706-122-8 The Walking Dead #61–66 Vrees de Jagers ISBN 9789058856548
The Walking Dead Vol. 12: Life Among Them 3 augustus 2010 ISBN 1-60706-254-2 The Walking Dead #67–72 Leven met Anderen ISBN 9789058856555
The Walking Dead Vol. 13: Too Far Gone 23 november 2010 ISBN 1-60706-329-8 The Walking Dead #73–78 Te Ver Heen ISBN 9789058857569
The Walking Dead Vol. 14: No Way Out 22 juni 2011 ISBN 1-60706-392-1 The Walking Dead #79–84 Geen Uitweg Meer ISBN 9789058857576
The Walking Dead Vol. 15: We Find Ourselves 27 december 2011 ISBN 1-60706-440-5 The Walking Dead #85-90 Wie We Zijn ISBN 9789058857583
The Walking Dead Vol. 16: A Larger World 6 juni 2012 ISBN 1-60706-559-2 The Walking Dead #81-96 De Wijde Wereld ISBN 9789058858573
The Walking Dead Vol. 17: Something To Fear 21 november 2012 ISBN 1-60706-615-7 The Walking Dead #97–102 Vrees het Ergste ISBN 9789058858634
The Walking Dead Vol.18: What Comes After 5 juni 2013 The Walking Dead #103-108 Hoe nu Verder ISBN 9789058859129
The Walking Dead Vol. 19: March To War 13 november 2013 The Walking Dead #109–114 Op Oorlogspad ISBN 9789058859136
The Walking Dead Vol. 20: All Out War (part one) 11 maart 2014 The Walking Dead #115–120 Hel Breekt Los (Deel 1) ISBN 9789058859143
The Walking Dead Vol. 21: All Out War (part two) 23 juli 2014 The Walking Dead #121-126 Hel Breekt Los (Deel 2)
The Walking Dead Vol. 22: A New Beginning 5 november 2014 The Walking Dead #127-132 Een Nieuw Begin
The Walking Dead Vol. 23: Whispers into Screams 29 april 2015 The Walking Dead #133-138
The Walking Dead Vol. 24: Life and Death 26 augustus 2015 The Walking Dead #139-144

Personages[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Dit zijn personages in chronologische volgorde

 • Rick Grimes, 1-?: Een hulpsheriff en hoofdpersonage. Rick wordt neergeschoten tijdens een vuurgevecht en ontwaakt in een ziekenhuis en maakt dan maar pas kennis met de zombies of Walkers. Rick is de vader van Carl Grimes en de man van Lori Grimes. Bij elke groep waar hij zich aansluit, slaagt Rick erin om leider te worden. Tijdens zijn ontmoeting met de Governor werd zijn rechterhand eraf gehakt.
 • Shane Walsh †, 1-6, 7, 15, 37: Een collega van Rick Grimes en beste vriend. Toen de apocalyps uitbrak beschermde hij Lori en haar zoon Carl, en kreeg hij een korte relatie met Lori. Toen Rick nog bleek te leven, herenigd werd met zijn gezin, en het leiderschap van de groep overnam, begon Shane jaloers te worden. Hij probeerde Rick te vermoorden, maar werd neergeschoten door Carl. Toen Rick ontdekte dat je niet gebeten hoefde te zijn om in een zombie te veranderen, groef hij Shane op en schoot hem dood.
 • Lori Grimes †, 2-48, 55, 75: De vrouw van Rick en de moeder van Carl. Tijdens de coma van Rick vluchten Shane, Lori en Carl weg naar Atlanta. Ze kreeg een korte relatie met Shane. Ze was zwanger van een kind, Judith Grimes, en het was niet duidelijk of Rick of Shane de vader was. Toen de Governor de gevangenis aanviel en iedereen de gevangenis probeerde te ontvluchten, werd Lori doodgeschoten door Lilly Caul. Nadat ze werd doodgeschoten landde ze op Judith die ook stierf.
 • Carl Grimes, 1-?: De zoon van Rick en Lori. Hij was samen met zijn moeder en Shane Walsh naar Atlanta gekomen waar ze Dale troffen. In de Alexandria Safe-Zone werd hij per ongeluk in zijn hoofd geschoten door Douglas Monroe, waarbij hij een oog verloor. Na de de oorlog tegen de Saviors verhuisde hij naar de Hilltop. In de Hilltop leerde hij Lydia kennen, een gevangengenomen Whisperer, en kreeg een relatie met haar. Toen Lydia werd teruggehaald door de Whisperers verliet Carl de Hilltop om achter haar aan te gaan.
 • Duane Jones †, 1, 34, 58: De zoon van Morgan Jones. Samen met zijn vader betrok hij het huis van Ricks vroegere buren. Ondanks dat dit veiliger was, werd hij toch gebeten en veranderde in een zombie.
 • Morgan Jones †, 1-83: een overlevende van de zombie-apocalypse die samen met zijn zoon Duane in het huis van de vroegere buren van Rick leefden. Hij besloot in Ricks woonplaats achter te blijven toen Rick naar Atlanta trok. Later keerde Rick terug naar zijn oude woonplaats om wapens op te halen en hij nam Morgan mee. Toen de muren van Alexandria het begaven, werd hij gebeten door een zombie. Michonne amputeerde zijn arm, maar ondanks dat stierf hij later toch.
 • Glenn †, 2-100, 101: een voormalig pizzabezorger in Atlanta en een van de jongste overlevenden van de groep. Hij bleef een tijdje in de groep tot de groep bij Hershels boerderij aankwam. Hij bleef daar en had een relatie met Maggie Greene, de dochter van Hershel. Terwijl de groep naar een gevangenis verhuisde en daar een nieuw leven probeerde op te bouwen, haalde Rick Glenn samen met de hele familie van Hershel daarheen. Tijdens het conflict met Negan werd Glenn doodgeslagen door Negan met zijn honkbalknuppel.
 • Dale †, 3-66: Hij was met zijn camper naar Atlanta gekomen met de gestrande meisjes Andrea en Amy. Hij zetre een kamp op waar alle overlevenden uit het eerste deel zich verzamelden. In de gevangenis verloor hij zijn been omdat hij gebeten werd door een zombie. Enige tijd na de gevangenis werd hij gebeten door een zombie. Hij trok 's nachts het bos in om in z'n eentje te sterven, maar werd ontvoerd door de Hunters, een groep kannibalen. Die hakten zijn andere been eraf en aten het op. Later werd Dale gered door Rick, Andrea, Michonne en Abraham. Enige tijd later stierf Dale door de zombiebeet.
 • Jim †, 2-6: Was een van de overlevenden buiten Atlanta, waar hij monteur was. Hij zag zijn familie opgegeten worden door zombies, en had traumatische ervaringen. Tijdens een aanval op het kamp buiten Atlanta werd Jim gekrabd door een zombie. Hij bleef een tijdje bij de groep, maar was doodziek. Hij besloot om achtergelaten te worden en daar de dood op te wachten.
 • Andrea , 2-?: Andrea was voormalig medewerkster van een advocatenkantoor en de zus van Amy. Na Amy's dood zocht ze troost bij Dale en kreeg een relatie met hem. Ze was een heel goede schutter en in de gevangenis zit ze boven in een toren als scherpschutter. Tijdens de aanval van de Governor gaat er een kogel rakelings over haar gezicht, waardoor ze een litteken oploopt. In de latere boeken heeft ze een relatie met Rick Grimes.
 • Amy †, 3-5: Amy was de zus van Andrea en was het eerste personage dat dood gaat aan een zombiebeet in de serie. Ze werd door Andrea door het hoofd geschoten omdat Andrea niet wilde hebben dat ze 'zo' terugkwam.
 • Carol †, 3-42: Ze is de moeder van Sophia. Ze kreeg een relatie met Tyreese, maar toen ze zag dat hij vreemdging met Michonne, zag ze het nut van het leven niet meer en probeerde ze zelfmoord te plegen door haar polsen door te snijden. De poging mislukte echter. Later had de groep een zombie in de gevangenis gehaald voor onderzoek. Carol liet zich bijten door de zombie en stierf. Na haar dood adopteerden Glenn en Maggie Sophia.
 • Sophia, 2-?: De dochter van Carol. Ze was altijd al verliefd op Carl en in de gevangenis kregen ze ook een relatie. Na de dood van haar moeder kregen Maggie en Glenn de voogdij over haar. Nadat Glenn bruut vermoord werd door Negan, had ze geen vader meer. Later woonde ze met Maggie in de Hilltop.
 • Allen †, 2-23: Man van Donna en vader van Ben en Billy. Nadat zijn vrouw gebeten werd, raakte Allen in een depressie en wilde zelfmoord plegen. Andrea wist hem hiervan te weerhouden door te wijzen op het feit dat hij twee kinderen had. Hij werd in de gevangenis in zijn gebeten door een zombie. Rick probeerde hem te redden door zijn voet te amputeren, maar later stierf Allen door bloedverlies. Ben en Billy werden geadopteerd door Dale en Andrea.
 • Donna †, 3-9: Vrouw van Allen en moeder van tweeling Ben en Billy. Ze werd in uitgave 3 bijna gedood door een zombie maar werd gered door Dale. Later betrok de groep een villawijk. Terwijl ze de huizen doorzochten, bleek het er te stikken van de zombies. Donna werd gebeten door een zombie en later door een groep zombies verslonden.
 • Ben †, 2-61: De zoon van Allen en Donna en het tweelingbroertje van Billy. Hij werd na de dood van zijn moeder en later ook zijn vader geadopteerd door Dale en Andrea. Later na de gevangenisperiode stak hij zijn broertje dood in de overtuiging dat hij terug zou keren. Terwijl de groep debatteerde over wat ze met hem zouden doen, sloop Carl in de camper in waarin hij opgesloten zat en schoot hem dood.
 • Billy †, 2-61: De zoon van Allen en Donna en de tweelingbroer van Ben. Nadat zijn moeder en daarna zijn vader overleed is hij met zijn tweelingbroer geadopteerd door Andrea en Dale. Werd vermoord door Ben bij de rand van een bos.
 • Tyreese †, 7-46, 49, 72, 75: Leider van een kleine groep samen met zijn dochter Julie en schoonzoon Chris. Hij werd na Shanes dood de rechterhand van Rick. Had een relatie met Carol, maar ging later vreemd met Michonne. Toen de Governor de gevangenis aanviel, probeerden hij en Michonne het kamp van de Governor aan te vallen. Dit mislukte en Tyreese werd gevangengenomen. De Governor dreigde Tyreese te vermoorden als Rick de gevangenis niet opgaf. Rick probeerde te onderhandelen, maar de Governor ging hier niet op in en onthoofdde Tyreese.
 • Julie †, 7-14,15: Tienerdochter van Tyreese, vriendin van Chris. In de gevangenis sloten zij en Chris een zelfmoordpact. Chris schoot haar dood, maar zij was niet snel genoeg om Chris ook dood te schieten. Toen ze terugkwam als zombie, besefte Rick dat je niet gebeten hoefde te worden om in een zombie te veranderen.
 • Chris † 7-15: Vriendje van Julie. Sloot een zelfmoordpact met Julie. Overleefde dit omdat Julie te laat schoot. Hij werd later gewurgd door Tyreese.
 • Otis † 9-35: Knecht van Hershel Greene. Schoot Carl per ongeluk neer omdat hij dacht dat Carl een zombie was. Terwijl Rick in Woodbury was, begaven de hekken van de gevangenis het en wisten er veel zombies binnen te dringen. Otis werd gebeten en veranderde in een zombie. Wanneer Rick terugkeert, schiet hij hem dood.
 • Hershel Greene † 10-48: Veearts die met zijn familie op een boerderij woont. Hij trekt met Rick naar de gevangenis. Wanneer de Governor de gevangenis aanvalt, besluit zijn dochter Maggie te vluchten en wordt zijn zoon Billy gedood. Omdat hij nu al zijn kinderen kwijt is, geeft hij zich over en wordt hij doodgeschoten door de Governor.
 • Lacey Greene † 10-11: Oudste dochter van Hershel. Werd gedood door de zombies in de schuur op Hershels boerderij.
 • Arnold Greene † 10-11: Tweede zoon van Hershel. Werd gedood door de zombies in de schuur op Hershels boerderij.
 • Maggie Greene 10-?: Tweede dochter van Hershel. Kreeg een relatie met Glenn en trouwde met hem. Na de dood van Carol besloten zij om Sophia op te voeden. Kort na de dood van haar vader probeerde ze zelfmoord te plegen, maar slaagde hier niet in. Toen ze in Alexandria woonde, ontdekte ze dat ze zwanger was en besloot om met Glenn naar de Hilltop te trekken, maar onderweg werden ze omsingeld door Negan en de Saviors, die Glenn doodden. Tijdens de oorlog tegen Negan werd ze de leider van de Hilltop en kreeg ze een zoon, Hershel jr..
 • Billy Greene † 10-48: Jongste zoon van Hershel. Werd doodgeschoten toen de Governor de gevangenis aanviel.
 • Rachel Greene † 10-15,16: Jongste dochter van Hershel, tweelingzus van Susie. Werd in de gevangenis onthoofd door Thomas Richards.
 • Susie Greene † 10-15,16: Jongste dochter van Hershel, tweelingzus van Rachel. Werd in de gevangenis onthoofd door Thomas Richards.
 • Patricia † 10-48: Vriendin van Otis. Hun relatie ging uit in de gevangenis en na de dood van Otis kreeg ze een relatie met Axel. Werd doodgeschoten toen de Governor de gevangenis aanviel.
 • Shawn Greene † 11: Oudste zoon van Hershel. Was al een zombie en werd in Hershels schuur opgesloten. Werd door Hershel doodgeschoten nadat hij zijn broer Arnold had gebeten.
 • Dexter † 13-19, 20: Gevangene die vastzat voor moord. Doodgeschoten door Rick toen die vermoedde dat hij en Andrew van plan waren om met geweld de leiding over te nemen.
 • Andrew † 13-19: Gevangene die vastzat voor het dealen van drugs. Wierp zich voor de zombies toen Dexter werd gedood.
 • Thomas Richards † 13-18, 20: Gevangene die beweerde vast te zitten voor belastingfraude. Later bleek hij een psychopathische moordenaar te zijn toen hij Rachel en Susie vermoordde en Andrea probeerde te vermoorden. Werd doodgeschoten door Maggie Greene.
 • Axel † 13-47: Gevangene die vastzat voor een gewapende overval. Kreeg een relatie met Patricia. Werd doodgeschoten toen de Governor de gevangenis aanviel.
 • Michonne 19-?: Overlevende die rondreisde met twee zombies zonder armen en kaken. Was kundig met haar katana. In de gevangenis veroorzaakte ze opschudding toen ze een relatie met Tyreese kreeg. Toen ze in Woodbury aankwam werd ze verkracht door de Governor. Bij haar ontsnapping nam ze wraak door hem gruwelijk te martelen. Kreeg na de gevangenis een relatie met Morgan Jones, en na zijn dood kreeg ze wat met Ezekiel, de leider van The Kingdom.
 • The Governor (Brian Blake)† 27-48: Sadistische leider van Woodbury. Hij martelde Rick, Glenn en Michonne om de locatie van de gevangenis te achterhalen, maar slaagde daar niet in. Later vond hij de gevangenis en viel hem aan. Werd doodgeschoten door Lilly Caul, een bewoner door Woodbury, toen zij besefte dat ze een baby had gedood en wat voor monster de Governor was. In het boek Rise of the Governor bleek dat hij niet Philip Blake was, zoals hij altijd beweerd had, maar Brian Blake, de broer van Philip. Na de dood van Philip nam Brian zijn identiteit over.
 • Caesar Ramon Martinez † 27-36, 43: Bewaker van Woodbury. Hielp Rick, Glenn en Michonne uit Woodbury te ontsnappen. Later bleek dit een plan van de Governor te zijn om de locatie van de gevangenis te achterhalen. Rick kwam hierachter toen hij weer in de gevangenis was en ging achter Martinez aan. Hij reed hem aan en wurgde hem. Later werd zijn lichaam gevonden door de Governor, die hem onthoofdde en zijn hoofd gebruikte als propaganda tegen Rick.
 • Bruce Allan Cooper † 27-39, 43: Rechterhand van de Governor. Werd door Andrea neergeschoten toen hij mensen uit Ricks groep tegen het lijf liep. Werd later gevonden en gedood door de Governor.
 • Gabriel Harris † 27-47: Rechterhand van de Governor. Werd tijdens de aanval op de gevangenis doodgeschoten door Andrea.
 • Dr. Stevens † 28-32: Arts in Woodbury. Werd door een zombie gebeten toen hij uit Woodbury ontsnapte.
 • Harold Abernathy † 28-31: Kooivechter in Woodbury. Werd doodgestoken door Eugene Cooney.
 • Eugene Cooney † 28-31: Kooivechter in Woodbury. Werd onthoofd door Michonne.
 • Alice Warren † 29-48: Assistente van Dr. Stevens. Ontsnapte met Rick, Glenn en Michonne naar de gevangenis. Werd doodgeschoten door de Governor toen hij de gevangenis aanviel
 • Bob Stookey 29-43: Bewoner van Woodbury. Aangezien hij medische training had gehad, kon hij de Governor redden nadat hij door Michonne gemarteld werd.
 • Penny Blake † 29-43: Nichtje van de Governor. Was al een zombie toen ze voor het eerst voorkwam in de serie. Werd door de Governor in zijn huis bewaard en kreeg menselijke resten te eten. Werd na de dood van de Governor doodgeschoten door Lilly Caul.
 • Judith Grimes † 39-48: Dochter van Lori, en mogelijk van Rick of Shane. Werd geplet door Lori toen zij werd doodgeschoten door Lilly.
 • Lilly Caul 43-48: Bewoner van Woodbury. Schoot de Governor dood, nadat ze besefte wat voor monster de Governor was, toen ze Lori en Judith in zijn opdracht doodde. Werd na zijn dood leider van Woodbury. Het boek The Road to Woodbury gaat over hoe Lilly in Woodbury terechtkwam.
 • Abraham Ford † 53-98, 99; Voormalig sergeant in het leger. Reisde met en Eugene en zijn vriendin Rosita naar Washington, waar Eugene een eind aan de zombie-uitbraak kon maken: In Alexandria ging hij vreemd met zijn collega Holly. Werd door Dwight met een pijl doodgeschoten toen hij en Eugene op zoek waren naar een manier om zelf kogels te maken.
 • Rosita Espinosa † 53-144, 145: Vriendin van Abraham Ford. Reisde met hem en Eugene naar Washington. Kreeg na de dood van Abraham een relatie met Eugene, maar ging vreemd. Uit deze relatie werd ze zwanger, maar besloot te doen alsof het kind van Eugene was. Werd tijdens het conflict met de Whisperers onthoofd. Haar gezombificeerde hoofd werd op een staak geplaatst dat later door Andrea werd gedood.
 • Eugene Porter 53-?: Beweerde een wetenschapper te zijn die een einde aan de zombie-uitbraak te maken. Later ontdekte Rick dat hij een leugenaar was en dat hij dit enkel beweerde om bescherming te krijgen.
 • Gabriel Stokes 61-?: Pater die zich op weg naar Washington bij Rick en zijn groep aansloot. Rick vertrouwde hem niet omdat hij een jaar lang in zijn eentje had overleefd zonder ook maar enige vorm van geweld. Om deze reden dacht Rick dat hij samenwerkte met de mensen die Dale hadden ontvoerd. Later biechtte hij op dat hij zo lang had kunnen overleven door zichzelf in zijn kerk op te sluiten en niemand binnen te laten.
 • Chris † 63-66: Leider van een groep kannibalen die zichzelf The Hunters noemen. Werd samen met de andere Hunters door Rick, Andrea, Michonne en Abraham vermoord.
 • Aaron 67-?: Rekruteerder voor Alexandria. Had een relatie met Eric.
 • Eric † 68-118, 119: Rekruteerder voor Alexandria. Had een relatie met Aaron. Werd doodgeschoten tijdens de oorlog tegen Negan.
 • Heath 69-?: Goederenverzamelaar voor Alexandria. Had een relatie met Denise Cloyd. Raakte tijdens de oorlog met de Saviors een been kwijt, maar kreeg later een kunstbeen.
 • Scott † 69-77: Goederenverzamelaar voor Alexandria. Raakte ernstig gewond bij een val en stierf enige tijd later aan zijn verwondingen.
 • Tobin † 69-81: Bouwvakker in Alexandria. Werd gedood door zombies toen de muren van Alexandria het begaven.
 • Bruce † 69-80: Bouwvakker in Alexandria. Werd gebeten door een zombie en later gedood door Abraham.
 • Douglas Monroe † 70-83: Leider van Alexandria. Werd gedood door zombies toen de muren van Alexandria het begaven.
 • Regina Monroe † 70-77: Vrouw van Douglas Monroe. Tijdens een conflict tussen Rick en Peter probeerde ze de boel te sussen. Peter haalde naar haar uit met een mes dat Regina raakte. Haar keel werd opengehaald en snel daarna stierf ze.
 • Ron Anderson † 70-83: Zoon van Peter en Jessie Anderson. Hij werd mishandeld door zijn vader. Werd gedood door zombies toen de muren van Alexandria het begaven.
 • Josh † 70-144, 145: Bewoner van Alexandria en goede vriend van Carl. Tijdens het conflict met de Whisperers werd hij onthoofd. Zijn hoofd werd op een staak geplaatst en werd later gedood Carl.
 • Olivia † 70-144, 145: Bewoner van Alexandria en beheerder van de wapen- en goederenvoorraad. Tijdens het conflict met de Whisperers werd zij onthoofd. Haar hoofd werd op een staak geplaatst en werd later gedood door iemand van Ricks groep.
 • Nicholas † 71-125: Bewoner van Alexandria, vader van Mikey, echtgenoot van Paula. Stierf door een geïnfecteerd wapen tijdens de oorlog tegen de Saviors.
 • Mikey 71-?: Zoon van Nicholas en Paula, goede vriend van Carl.
 • Denise Cloyd † 71-121: Arts in Alexandria. Had een relatie met Heath. Werd in haar arm gebeten door een gezombificeerde Holly, maar weigerde haar arm te laten amputeren omdat ze Heaths leven wilde redden toen hij zijn been verloor. Stierf later door infectie.
 • Spencer Monroe † 72-111: Zoon van Douglas en Regina Monroe. Toen Negan in Alexandria was, probeerde hij een deal te sluiten met Negan. Negan vond het laf en doodde hem met een mes.
 • Peter Anderson † 72-77: Arts in Alexandria. Toen Rick merkte dat hij zijn vrouw en zoon mishandelde, sloeg hij hem in elkaar. Peter werd kwaad en probeerde Rick te doden met een mes. In plaats van Rick, doodde hij per ongeluk Regina Monroe die de boel probeerde te sussen. Werd met toestemming van Douglas doodgeschoten door Rick.
 • Jessie Anderson † 72-83,85: Vrouw van Peter Anderson en moeder van Ron. Zij en haar zoon werden mishandeld door Peter. Na de dood van Peter kreeg ze een relatie met Rick. Werd gedood door zombies toen de muren van Alexandria het begaven.
 • Holly † 73-119,120: Bouwvakker in Alexandria. Kreeg een relatie met Abraham. Tijdens de oorlog tegen Negan werd ze gevangengenomen door de Saviors. Die doodden haar en lieten haar in een zombie veranderen. Ze brachten haar terug naar Alexandria waar ze een chaos aanrichtte en Denise beet. Werd doodgeschoten door Rick.
 • Derek † 75-78: Leider van een groep bandieten die Washington onveilig maakten. Werd samen met zijn handlangers doodgeschoten door Andrea en de bewoners van de Alexandria Safe-Zone toen ze de Safe-Zone met geweld probeerden binnen te dringen.
 • Paul “Jesus” Monroe 91-?: Afgevaardigde van de Hilltop. Hoewel Rick hem in het begin niet vertrouwde, bleek hij toch te vertrouwen te zijn. Samen met Rick, Dwight en Ezekiel plande hij de oorlog tegen Negan.
 • Kal † 95-123: Bewaker in de Hilltop. Doodgeschoten door de Saviors tijdens de oorlog.
 • Gregory † 95-141: Leider van de Hilltop. Liet zich makkelijk chanteren door Negan. Toen Maggie arriveerde, en Gregory voor Negans kant koos, nam Maggie de leiding over. Na de oorlog probeerde hij haar te vergiftigen, maar slaagde hier niet in en werd als straf opgehangen.
 • Harlan Carson 95-?: Arts in de Hilltop.
 • Brianna 95-?: Bewoner van de Hilltop, goed bevriend met Maggie.
 • Earl Sutton 95-?: Smid in de Hilltop. Leermeester van Carl.
 • Dwight 98-?: Savior. Werkte in Negan in het geheim tegen en werd de nieuwe leider van de Saviors nadat Negan verslagen werd. Later wilde hij geen leider meer zijn en keerde hij de Saviors de rug toe en vertrok hij naar de Alexandria Safe-Zone.
 • Paula 99-?: Vrouw van Nicholas en moeder van Mikey.
 • Connor † 99-113,114: Savior. Hij was aanwezig toen Negan de Alexandria Safe-Zone bezocht. Nadat er een gevecht uitbrak tussen de bewoners van Alexandria en de Safe-Zone, klom Connor in de klokkentoren van waaruit Andrea de Saviors beschoot. Er brak een gevecht tussen de twee uit, maar Andrea slaagde erin om Connor uit de toren te duwen, waarna hij stierf.
 • Negan 100-?: Leider van de Saviors. Hij zorgde ervoor dat alle zombies in de omgeving gedood werden, maar eiste daarvoor in ruil de helft van alle goederen van de koloniën. Negan was extreem sadistisch en zijn favoriete wapen was een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel die hij Lucille noemde. Met dit wapen doodde hij o.a. Glenn. Rick besloot om een oorlog tegen hem te beginnen. Tijdens de oorlog dacht hij dat Rick gedood was, maar door een list van Dwight was hij nog in leven. Het liep uit tot een gevecht tussen Rick en Negan en Negan werd verslagen. Rick spaarde zijn leven en liet hem opsluiten in een gevangenis. Vanuit zijn gevangenis had hij stiekem veel gesprekken met Carl en begon hem als een vriend te zien. Toen Magna en haar groep hem ontdekte, vertelde hij dat hij gemarteld werd en smeekte hij om vrijgelaten te worden. Magna geloofde hem niet en liet hem achter. Op een gegeven moment kreeg Negan de kans om te ontsnappen, maar liet aan Rick zien dat hij dat niet van plan was. Later werd hij vrijgelaten door Brandon Rose en ontsnapte.
 • Carson † 105-144, 145: Rechterhand van Negan en broer van Harlan Carson. Heeft in het geheim een hekel aan Negan. Werd tijdens het conflict met de Whisperers onthoofd. Zijn hoofd werd op een staak geplaatst dat later gedood werd door Ricks mensen.
 • Sherry 105-?: Vrouw van Dwight die werd ingepikt door Negan.
 • Ezekiel † 108-144, 145: Leider van The Kingdom, was vroeger een dierenverzorger. Voerde samen met Rick, Jesus en Dwight een oorlog tegen Negan. Kreeg een relatie met Michonne. Tijdens het conflict met de Whisperers werd hij onthoofd. Zijn hoofd werd op een staak geplaatst dat later door Andrea werd gedood.
 • Shiva † 108-118: Tijger die verzorgd werd door Ezekiel. Werd gedood toen ze Ezekiel probeerde te beschermen tegen zombies.
 • Magna 127-?: Leider van een klein groepje overlevenden dat rondzwierf in de buurt van Washington. Nadat ze gered werd door Jesus, werd haar groep een plek in Alexandria aangeboden. Toch vertrouwt ze Rick niet helemaal.
 • Luke † 127-144, 145: Maakte deel uit van Magna's groep en had stiekem een oogje op Magna. Tijdens het conflict met de Whisperers werd hij onthoofd. Zijn hoofd werd op een staak geplaatst dat later door Ricks mensen werd gedood.
 • Yumiko 127-?: Lid van Magna's groep. Kan goed met pijl en boog overweg.
 • Kelly 127-?: Lid van Magna's groep. Heeft een relatie met Connie.
 • Connie 127-?: Lid van Magna's groep. Heeft een relatie met Kelly.
 • Bernie † 127: Lid van Magna's groep. Werd gedood door zombies.
 • Siddiq 127-?: Bouwvakker in Alexandria.
 • Annie 127-?: Bewoner van Alexandria.
 • Hershel Greene Jr. 129-?: Zoon van Maggie en Glenn.
 • Dante 131-?: Bewoner van de Hilltop die een oogje op Maggie heeft. Terwijl hij een aantal vermiste bewakers zocht werd hij gevangengenomen door de Whisperers, maar werd later weer vrijgelaten. Hij vergezelde Rick tijdens zijn confrontatie met Alpha.
 • Brandon Rose † 131-153: Bewoner van de Hilltop. Vlak na Carls aankomst viel Brandon Carl en Sophia aan. Carl sloeg terug en Brandon raakte bewusteloos. Zijn wrok jegens Rick en Carl werd nog groter toen zijn moeder gedood werd door de Whisperers en Rick zijn vader doodde, toen die hem aanviel. Uit wraak besloot hij Negan vrij te laten. Kort na de ontsnapping stak Negan hem dood met een mes.
 • Lydia 133-?: Whisperer die gevangen gehouden werd in de Hilltop en een relatie met Carl heeft. Als deel van een deal tussen Maggie en Alpha keerde zij terug naar de Whisperers. Toen Rick Carl kwam redden, nam hij ook Lydia mee.
 • Morton Rose † 135-150: Bewoner van de Hilltop. Nadat Carl zijn zoon ernstig mishandelde, deed hij mee met Gregory's plan om Maggie en Carl te vermoorden. Toen dit mislukte, werd hij geëxcuseerd. Na de dood van zijn vrouw vond hij dat Rick te weinig actie ondernam om wraak te nemen op de Whisperers, probeerde hij Rick te vermoorden. Rick doodde hem vervolgens uit zelfverdediging.
 • Tammy Rose † 135-144,145: Bewoner van de Hilltop die ook betrokken was bij het plan om Carl en Maggie te vermoorden. Later werd ze onthoofd door Alpha, waarna haar hoofd op een staak werd geplaatst.
 • Alpha 138-?: De leider van de Whisperers en moeder van Lydia.
 • Pete 139-?: Visser die deel uitmaakt van Oceanside, een gemeenschap die zich ergens aan de kust bevindt.
 • Vincent 146-?: Vader van Josh. Na de dood van zijn zoon vond hij dat Rick te weinig actie ondernam en maakte samen met Morton Rose een plan om Rick te intimideren en zo zijn onvrede te uiten. Nadat Morton echter doorsloeg, trok hij zich terug uit het plan. Nadat Rick Morton doodde, sloeg hij met zijn vrouw op de vlucht, maar werd later teruggehaald door Michonne. Rick excuseerde hem en zei dat ze zich niet tegen elkaar moesten keren.
 • Laura 148-?: Savior. Toen Dwight de Saviors verliet, ging zij met hem mee.
 • Beta 154-?: Whisperer, rechterhand van Alpha

Verwante producten[bewerken]

Door de grote populariteit van The Walking Dead is AMC in 2010 begonnen met het uitzending van een gelijknamige serie. De serie heeft een afwijkende verhaallijn, maar heeft daarnaast ook veel overeenkomsten.

Daarnaast zijn er ook romans uitgebracht genaamd The Walking Dead: Rise of the Governor en The Walking Dead: The Road to Woodbury , geschreven door Kirkman zelf en Jay Bonansinga. Hierin wordt het verhaal verteld van Philip voorafgaand aan zijn gouverneurschap van Woodbury en het verhaal van Lilly op haar weg naar Woodbury. Inmiddels zijn er ook een derde en vierde deel verschenen. In deel drie, The Fall of the Governor wordt de Governor-verhaallijn uit de stripboeken opnieuw verteld vanuit het perspectief van de bewoners van Woodbury. Het vierde deel Descent gaat over hoe Lilly na de dood van de Governor de leider van Woodbury werd.

Z-man Games heeft in 2011 een bordspel uitgebracht, gebaseerd op de personages en de overlevingsstrategieën binnen de strip.

In 2012 bracht Telltale Games het episodische spel The Walking Dead uit. Het is een spin-off van de strips, het verhaal richt zich namelijk op andere hoofdpersonages en verhaallijnen. Toch duiken in het spel locaties en personages op die ook in de strips voorkomen. In december 2013 kwam een vervolg: The Walking Dead: Season Two.