The Waltons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Publiciteitsfoto voor The Waltons met v.l.n.r. Ralph Waite (John Walton, Sr.), Richard Thomas (John Boy) en Michael Learned (Olivia Walton)

The Waltons was een Amerikaanse televisieserie over een familie in Virginia gedurende ruwweg de jaren dertig en veertig uit de 20e eeuw. De show werd in Amerika door CBS uitgezonden van 1972 tot 1981, en werd ook in Nederland uitgezonden.

De familie, bestaande uit Olivia en John Walton, hun zeven kinderen en Johns ouders Esther en Zeb, wordt gevolgd in hun dagelijkse strijd gedurende de recessiejaren en de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal wordt gepresenteerd vanuit de waarneming van oudste zoon John-Boy, die aspiraties heeft om schrijver te worden. Het einde van elke aflevering was de nachtelijke blik op het huis, waar nog slechts één raam verlicht was. Dan hoorde de kijker de gehele familie elkaar welterusten wensen, met als afsluiter vader Walton: "Good night, John-Boy", en John-Boy: "Goodnight, everyone", waarna het laatste licht uitging.

President George H.W. Bush zei in 1992 tijdens een toespraak dat de VS zich meer als de Waltons zouden moeten gedragen dan als de Simpsons. In de eerstvolgende Simpsons-aflevering keken de personages naar Bush' toespraak op televisie en verklaarde Bart: "Hee, wij zijn net als de Waltons. Ook wij bidden voor het einde van de depressie".

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Emmy Awards[bewerken | brontekst bewerken]

Golden Globes[bewerken | brontekst bewerken]

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]