The Witches of Eastwick (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Witches of Eastwick
Tagline Something wicked this way comes.
Regie George Miller
Hoofdrollen Jack Nicholson
Cher
Susan Sarandon
Michelle Pfeiffer
Muziek John Williams
Montage Richard Francis-Bruce
Hubert C. de la Bouillerie
Cinematografie Vilmos Zsigmond
Première 12 juni 1987
Speelduur 118 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Witches of Eastwick (1987) is een Amerikaanse speelfilm, geregisseerd door George Miller en gebaseerd op het gelijknamige boek The Witches of Eastwick van John Updike. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon en Michelle Pfeiffer. De muziek werd gecomponeerd door John Williams die hiervoor een Oscar-nominatie kreeg. De film won ook een BAFTA-prijs voor beste speciale effecten en een Saturn Award voor beste acteur (Jack Nicholson).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De film speelt zich volledig af in een klein, pittoresk Amerikaans dorpje, Eastwick genoemd. Hier wonen Alex, Jane en Sukie, drie jonge, alleenstaande vrouwen die elke donderdagavond samenkomen om de sleur van hun saaie leventje wat te breken. Op één van die bijeenkomsten hebben de dames wat gedronken en spelen een spelletje. Elk van hen moet de perfecte man beschrijven en bij het klinken van hun glas zouden ze wegens bovennatuurlijke krachten een man oproepen die voldoet aan hun eisen.

Hoewel ze er zelf niet in geloven, blijkt hun hekserij wel degelijk te bestaan aangezien er de volgende dag een excentrieke, rijke vrijgezel uit New York zich komt vestigen in Eastwick. Deze man, Daryl Van Horne, blijkt niet volledig te voldoen aan hun verwachtingen maar heeft desalniettemin een onweerstaanbare aantrekkingskracht waar alle drie de vrouwen voor bezwijken.

De komst van Daryl en het feit dat hij met de drie vrouwen tegelijk een liefdesrelatie aanknoopt, zorgt voor de nodige opschudding in een klein dorpje als Eastwick. Felicia, een vrouw van de lokale bevolking, beweert zelfs dat Daryl de incarnatie van de duivel is en dat Alex, Jane en Sukie de concubines zijn die zijn nageslacht zullen moeten baren. Deze blijkt inderdaad gelijk te hebben. Wanneer Daryl stilaan zijn donkere zijde begint te tonen, beslissen de drie vrouwen om hun oproeping teniet te doen en Daryl terug te sturen vanwaar hij kwam, niet naar New York zoals hij had gezegd maar naar de hel.

Met wat moeite slagen ze hierin en de film eindigt met Alex, Jane en Sukie die nu duidelijk volleerde heksen zijn en die alle drie een kindje van Daryl op de wereld hebben gezet.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Nicholson, Jack Jack Nicholson Daryl Van Horne
Cher Alexandra Medford
Sarandon, Susan Susan Sarandon Jane Spofford
Pfeiffer, Michelle Michelle Pfeiffer Sukie Ridgemont
Cartwright, Veronica Veronica Cartwright Felicia Alden
Jenkins, Richard Richard Jenkins Clyde Alden
Struycken, Carel Carel Struycken Fidel

Filmlocaties[bewerken]

De film werd opgenomen op 3 locaties:

Externe link[bewerken]