Thomas Vints

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Thomas Vints
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 21 mei 1987
Geboorteplaats Beringen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij CD&V
2013-heden Gemeenteraadslid Beringen
2019-heden Burgemeester Beringen
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Thomas Vints (Beringen, 21 mei 1987) is een Belgisch politicus voor de CD&V. Hij is sinds 2019 burgemeester van Beringen.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Thomas Vints is geboren op 21 mei 1987 en groeide op in Beringen-Centrum. Hij is de kleinzoon van Marcel Vints, onderwijzer in de lagere school van het Sint Jozefscollege van Beringen en als christendemocraat actief in de toenmalige gemeente Koersel, waar hij van 1965 tot 1968 burgemeester was en van 1968 tot 1986 deputé in Limburg is geweest. Na zijn middelbare studies aan het Sint-Jozefscollege studeerde Thomas aan de Sociale Hogeschool van Heverlee en de Katholieke Universiteit Leuven, hij werd bachelor in het maatschappelijk werk en master in het Overheidsmanagement en –beleid. Hij was actief betrokken bij de jeugdbeweging Scouts & Gidsen Beringen-Centrum. Na zijn opleiding werd hij vakbondssecretaris bij ACV Openbare Diensten.

Politieke carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 werd Vints verkozen als gemeenteraadslid in Beringen en koos hij voor een carrière in de politiek. Hij ging aan de slag als communicatiemedewerker van Wouter Beke, toen nationaal voorzitter voor CD&V. In 2016 werd Vints schepen van welzijn en educatie. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 trok Vints de lijst voor CD&V en werd zijn partij de grootste fractie. Hij is sinds 2019 burgemeester van de stad Beringen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
Maurice Webers
Burgemeester van Beringen
2019-heden
Opvolger:
n.v.t.