Tijdschrift voor Sociologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tijdschrift voor Sociologie
Genre wetenschappelijk tijdschrift
Eerste editie 1980
Land(en) België
Uitgeverij(en) Uitgeverij Acco
ISSN 0777-883X
Portaal  Portaalicoon   Media

Het Tijdschrift voor Sociologie (TvS) werd opgericht in 1980 door de Vlaamse Vereniging voor Sociologie. Het is het enige wetenschappelijke sociologische tijdschrift in Vlaanderen. Het wordt driemaandelijks uitgegeven door Uitgeverij Acco. De hoofdredacteur van het TvS is Karel Van den Bosch (Universiteit Antwerpen).

Het Tijdschrift voor Sociologie bevat bijdragen uit het brede domein van de sociale wetenschappen. Het richt zich op het Nederlands taalgebied en brengt zowel wetenschappelijke artikels als onderzoeksnota's en boekbesprekingen. Het hanteert internationale kwaliteitsstandaarden (anonieme peer review) en geniet een hoge waardering. Zo wordt het onder meer geïndexeerd in de internationale databank Sociological Abstracts.

Het archief van 1980 tot en met 2004 van het Tijdschrift voor Sociologie was ooit gratis beschikbaar op de website van de Vereniging Voor Sociologie.[1]

In oktober 2013 werd door redactie en Vereniging voor Sociologie te stoppen met het tijdschrift wegens te weinig ingestuurde artikelen en te weinig abonnees. In december 2013 verscheen het tijdschrift voor de laatste keer. Het werd echter in juni 2014 opgevolgd door Sociologos.

Externe links[bewerken]