Time of the Apes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Time of the Apes
Regie Kiyo Sumi Fukazawa
Atsuo Okunaka
Scenario Sakyo Komatsu
Kouji Tonaka
Hoofdrollen Reiko Tokunaga
Hiroko Saito
Masaaki Kaji
Muziek Toshiaki Tsushima
Montage William L. Cooper Jr.
Cinematografie Yoshihiro Mori
Speelduur 97 minuten
Taal Japans
Land Japan/Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Time of the Apes (SFドラマ 猿の軍団, Esuefu dorama saru no gundan) is een Japans-Amerikaanse film, opgenomen in 1974 en geproduceerd in 1987. De film werd geproduceerd door Tsubaraya Productions.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Aan het begin van de film bezoekt een groep schoolkinderen met hun lerares een laboratorium, dat gerund wordt door de oom van een van de kinderen, Johnny. Ze krijgen onder andere een rondleiding door een kamer waar capsules staan om iemand cryogeen in te vriezen.

Wanneer er plotseling een zware aardbeving losbarst, zoeken Johnny, Caroline en Catherine (een medewerkster van het lab) een schuilplaats in de capsules. Deze worden per ongeluk geactiveerd, en de drie worden ingevroren.

Een onbekende tijd later (mogelijk honderden jaren) worden ze weer ontdooid. De wereld ziet er nog grotendeels hetzelfde uit, behalve dat de mensheid vrijwel geheel is uitgeroeid en intelligente apen nu de dominante soort zijn. De drie worden gezien als gevaarlijk, en opgejaagd door het leger. Er ontstaat een kat-en-muisspel waarbij de drie proberen aan de apen te ontkomen.

De drie komen uiteindelijk in contact met Godo, een menselijke kluizenaar die bij de apen bekendstaat als een gevreesde krijger. Ook krijgen ze hulp uit onverwachte hoek van een vliegende schotel, die blijkbaar afkomstig is van een ander ras dat in oorlog leeft met de apen.

Cast[bewerken]

Acteur Personage
Tokunaga, Reiko Reiko Tokunaga Catherine
Saito, Hiroko Hiroko Saito Caroline
Kaji, Masaaki Masaaki Kaji Johnny
Omae, Hitoshi Hitoshi Omae Commander (Cabinet Minister Bippu)
Ushio, Tetsuya Tetsuya Ushio Gôdo
Hatakeyama, Baku Baku Hatakeyama Police Chief Gebar / Gebâ
Takita, Kazue Kazue Takita Pepe

Achtergrond[bewerken]

De film is een samenvoeging van een aantal afleveringen van een Japanse televisieserie genaamd Saru no gundan. Sandy Frank voegde de afleveringen samen tot een film voor de Amerikaanse markt.

De film werd bespot in de televisieserie Mystery Science Theater 3000. Veel van de humor was vooral gericht tegen het personage Johnny.

De film was duidelijk op de Planet of the Apes-reeks geïnspireerd.

Externe link[bewerken]