Tiphielen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tiphielen (Engels: heel-and-toe downshifting) is een remtechniek die bij autoracen gebruikt wordt. Deze techniek vraagt een goede rijprestatie van de piloot. Je kan enkel tiphielen met een manuele versnellingsbak.

De naam is afkomstig van voertuigen van voor de Tweede Wereldoorlog waarbij het gaspedaal in het midden (tussen de koppeling aan de linkerkant en de voetrem naar rechts) was. De rem kon worden gebruikt met de hiel tijdens het gaspedaal gelijktijdig met de top van de voet kan worden ingedrukt.

Beschrijving[bewerken]

Tiphielen bestaat uit deze stappen:

  1. U begint te remmen voor de bocht.
  2. Druk de koppeling in.
  3. Terwijl u de versnellingspook een versnelling terugbrengt (in neutrale positie dus), geeft u met je hiel een licht druk op de gaspedaal. Houd uw rechtervoet wel nog steeds op de rem. Uw rechtervoet drukt nu dus op twee pedalen (rem met de top van je voet, en gas met je hiel).
  4. Schakel nu in de juiste versnelling.
  5. U lost de rem.
  6. U geeft weer gas bij het uitkomen van de bocht.

Door het toerental omhoog te jagen tijdens het neutraal moment als u bijvoorbeeld van 4e naar 3e schakelt, "pakt" de deceleratie sneller aan. U laat de motor niet zelf zijn toeren verhogen omdat u een versnelling lager kiest. Dit betekent dat u dus sneller en efficiënter kan remmen als u de techniek goed beheerst. In het dagelijkse leven kan dit ook handig zijn omdat je zo vlotter kan schakelen, het is dus ook een benefiet voor je koppeling en versnellingsbak. Een racepiloot gebruikt deze techniek omdat het de trillingen in de aandrijving vermindert, waardoor de wagen stabieler is voor en tijdens de bocht.