Tomboy Dizon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tomboy Dizon, doorgaans gewoon Tomboy, is een personage uit de stripserie De Kiekeboes. Ze maakte haar debuut in het 120ste album Joyo de eerste (2009). Ze is na Baba uit Roodbaard en Petoetje uit Nero nog maar het derde personage met een donkere huidskleur dat een grote rol in een Belgische strip heeft.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Tomboy is een vriendin van Fanny. Ze is prostituee en werkt in het Pinkelman Hotel waar ze de schuilnaam Stefanie heeft. Tegen Fanny is Tomboy erg open over haar werk, maar ze heeft liever niet dat andere mensen het weten. Ze woont alleen met haar straatkat Flippo. Fanny's andere vriendin Alanis is in het begin jaloers op de nieuwe vriendschap tussen de twee. Fanny's ex-vriend Jens krijgt een oogje op Tomboy maar dat ketst ze af omwille van haar vriendschap met Fanny.

Tomboy wordt al snel een belangrijk personage. Ze verschijnt niet in elk verhaal, maar als ze verschijnt heeft ze meestal een dragende rol, in tegenstelling tot de andere nevenpersonages die vaak maar enkele plaatjes te zien zijn in het verhaal.