Tommy White (honkbal)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tommy White
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Tommy White
Geboortedatum 2 maart 2003
Geboorteplaats St. Petersburg, Verenigde Staten
Sport Honkbal
Gooit Rechts
Slaat Rechts
Clubinformatie
Huidige club LSU Tigers
Rugnummer 47
Positie Derde honk
Portaal  Portaalicoon   Sport

Tommy White (St. Petersburg (Florida) 2 maart 2003)[1] is een Amerikaanse honkbalspeler voor de LSU Tigers. Eerder speelde hij voor de NC State Wolfpack. Hij speelt als derde honkman.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

White groeide op in St. Pete Beach in Florida, en ging naar Calvary Christian High School. In zijn derde (door de COVID-19 pandemie verkortte) jaar, als junior, had hij een slaggemiddelde van .444 met 18 RBIs en vier homeruns, in 11 wedstrijden. Na dit jaar stapte hij over naar IMG Academy in Bradenton, Florida voor zijn vierde en laatste jaar. Daar had hij een slaggemiddelde van .378 en werd hij verkozen als All-American.[2]

White werd direct eerste honkman in zijn eerste jaar bij NC State. Hij kreeg nationale aandacht nadat hij in zijn eerste acht wedstrijden een slaggemiddelde van .588 en negen homeruns sloeg.[3][4] In datzelfde jaar vestigde White het record voor meeste homeruns geslagen door een NC State speler en de meeste homeruns geslagen door een eerstejaars in de Atlantic Coast Conference (ACC) sinds de introductie van knuppels volgens de BBCOR standaard, dat in 2011 werd ingevoerd.[5] Later dat seizoen sloeg hij zijn 23e homerun, waarmee hij ook het record van voor 2011 verbeterde. White werd verkozen tot ACC Freshman of the Year.

Na zijn eerste jaar bij NC State Wolfpack kondigde White aan over te stappen naar de LSU Tigers.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Tommy White College Leagues Statistics. Baseball-Reference.com. Geraadpleegd op 25 juni 2023.
  2. (en) Wolfpack slugger Tommy White makes smashing debut | The North State Journal. nsjonline.com (23 februari 2022). Geraadpleegd op 25 juni 2023.
  3. (en) MLB Prospect Watch: How NC State freshman Tommy White is putting himself on the map. CBSSports.com (4 maart 2022). Geraadpleegd op 25 juni 2023.
  4. (en) All hail ‘Tommy Tanks,’ best baseball player on earth right now. FOX Sports. Geraadpleegd op 25 juni 2023.
  5. (en) Tommy White makes NC State, ACC history with 19th homer. 247Sports. Geraadpleegd op 25 juni 2023.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]